fbpx

Tuzla: Ubistvo u pokušaju, jedno lice predato nadležnom Tužilaštvu TK-a

2 min. za čitanje

Jučer, 29.10.2023. godine, policijski službenici PU Tuzla/PS Centar su izašli na teren po prijavi u kojoj se ukazuje da je u centru grada u Tuzli došlo do fizičkog obračuna u kojem su učestvovala tri lica, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede.

Izlaskom na lice mjesta pronađeni su učesnici navedenog događaja, a radi se o K.N., rođen 2004. godine i A.A., rođena 2003. godine, oboje iz Tuzle, kojima je oduzeta sloboda, dok je S.I., rođen 2002. godine, iz Tuzle, vozilom SHMP Doma zdravlja Tuzla prevežen u JZU UKC Tuzla gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda ali je isti zadržan na daljem liječenju. O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio poduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se događaj desio. Uviđaj i druge potrebne radnje, po nalogu dežurnog tužioca, poduzeli su istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Nad K.N. i A.A. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon koje je osumnjičeni K.N. uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi sa članom 28. istog Zakona – Ubistvo u pokušaju, navodi MUP TK.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments