fbpx

Trojica optuženih u Sky predmetu sporazumno priznali krivnju

2 min. za čitanje

U predmetu kodnog naziva ‘Staza’ trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužiteljstva, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti su sporazumno priznali krivnju za kaznena djela povezana sa organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Predložene su kazne od jedne do tri godine zatvora, novčana kazna, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

Za optužene su sukladno sporazumnom priznanju, predložene kazne: Milan Rašević, zv. “Mića”, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela; Miljan Mijović, zv.”Gluvi” rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela i Mišo Miljanić, zv.”Platina”, rođen 1986. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora od jedne godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obvezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane krminalne skupine, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žabu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivnju su do sada priznala ukupno četvorica optuženih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments