Nermin Ademović uglavnom napadao i pljačkao žene

4. Februara 2010.
3 min. za čitanje

Razbojnik iz Koraja kod Lopara, 31-godišnji Nermin Ademović dovodi se u vezi i sa razbojništvom u Mostaru kada je krajem prošle godine u haustoru zgrade u ulici Ante Starčevića fizički napao i opljačkao Anku Bilić. Također, osumnjičen je za razbojništva u Tuzli i Lukavcu.

Sačekuša u haustorima

Ademović je tada Bilićevoj prišao s leđa i nesretnu ženu je nekoliko puta udario i nakon što je pala oteo joj je torbu u kojoj je između ostalog bila i bankovna kartica. Osumnjičeni je tada sa jednog bankomata pokušao podići novac i tada su ga snimile sigurnosne kamere. Upravo taj snimak je uspoređen sa fotografijom koju imaju u MUP-u Tuzlanskog kantona, na osnovu čega je utvrđeno da se radi o istom razbojniku.

Nermin Ademović je prije nekoliko dana uhapšen u Tuzli, a dovodi se u vezu sa 14 razbojništva počinjenih na području Tuzlanskog kantona. Saslušan je i za njega je zatražen pritvor.

Neke od trgovina koje su se našle na njegovoj meti su «Hari», «Gandi», «Hugo», «Zem- Zem», CM “Cosmetic”. U januaru ove godine opljačkao je i “Eurofarm” u tuzlanskoj ulici Armije BiH 17, odakle je ukrao oko 800 maraka. Često je na tuzlanskim ulicama napadao i prolaznice, a Tuzlankama je nerijetko pravio sačekuše u haustorima zgrada. U januaru ove godine napao je Tuzlanku 52-godišnju Nesibu A. u haustoru zgrade u kojoj živi u ulici Slatina 19. Otimajući joj torbu, u kojoj je bio novac i lični dokumenti, navodno je nesretnu ženu vukao niz stepenice, a nakon toga je i odgurno pri čemu je ona pala i zadobila teške tjelesne povrede.

Policijski dosje

U istom periodu desila su se slična razbojništva na području općine Lukavac. Osumnjičen je za još neka razbojništva u ulici Titova, Franjevačkoj, a u njegovom dosjeu zabilježen je i napad na Hanku Kugubić iz Zvornika, koju je u septembru 2008. godine presreo na mostu prema Livnici. Nesretnoj ženi je tada nožem nanio povrede na rukama i nogama i oteo joj je torbu. Sve to su tada primjetili zaštitari obližnjeg trgovačkog centra «Tuš», koji su uspjeli sustići Ademovića i zadržati ga do dolaska službenika MUP-a. Oni su tada navodno rekli da je Ademović na mostu često napado prolaznike i otimao im torbe.

(SodaLIVE.ba/SAN)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ja junacine majko draga…Bas fino sto ima i slikica i ime i prezime i nebi mu bas preporucio da bude Vidjen ponovo u Lukavcu….

vidi se na faci da je postenjacina neki