fbpx

Nakon raspisane međunarodne potjernice uhapšen je osumnjičeni za ubistvo Hamdije Mujića iz Lukavca

1 min. za čitanje

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman tokom današnje prezentacije novih vozila koja su nabavljena za potrebe policije dotakao se kratko u svojoj izjavi i stanja sigurnosti na području TK.

S tim u vezi Korman je kazao kako su sva ubistva koja su se dogodila u proteklom periodu na području Tuzlanskog kantona, a najveći broj njih je bio je po nepoznatom izvršiocu su rasvjetljena i zadokumentovana, a počionici lišeni slobode i nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Također, ubistvo koje se dogodilo na području Lukavca u maju mjesecu ove godine je rasvjetljeno. Imali smo raspisanu potragu za osumnjičenim kada je u pitanju navedeno krivično djelo. Prema posljednjim informacijama s kojima raspolažem on je lišen slobode i očekuje se njegova ekstradicija u BiH” – kazao je Korman.

Ove godine imamo trend opadanja skoro pa svih segmenata koji se tiču stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Primjerice, prema riječima direktora Uprave policije 200 krivičnih djela za evidentirano manje u odnosu na isti period protekle godine, a njih najviše iz oblasti imovinskih delikata.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments