Lukavac: Sudar lokomotive i vozila, jedna osoba povrijeđena

2 min. za čitanje

Nesreća se dogodila u Titovoj ulici, na pružnom prelazu.

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo marke VW i lokomotiva željeznica Federacije BiH. Na svu sreću, nije bilo smrtno stradalih a ženska osoba koja je upravljala vozilom u svjesnom stanju je prevezena na UKC Tuzla.

10314752_10200860303229706_1054222364861290872_n

Napominjemo da je u razgovoru za SodaLIVE.ba 5. novembra 2012. godine, načelnik Mujkić obećao naći rješenje i da neće dopustiti da se ta ulica pusti u finkciju. Izjavio je:

Uplata GGZ-a je upitna po pravosnažnim rješenjima i Željeznice federacije po tom osnovu nama duguju 700.000 KM, a mi bi rado taj novac investirali da riješimo problem pružnog prelaza, prije svega u Titovoj ulici, i zbog toga smo nedavno imali sastanak u Sarajevu. Ja kao načelnik neću dozvoliti da otvorimo tu ulicu jer 90% saobraćaja za Tuzlu će biti preusmjereno na taj pružni prelaz. Neću dozvooliti zbog toga jer u zimskom periodu taj pružni prelaz bude prekriven gustom maglom i vidljivost je jako slaba.

Mi želimo da riješimo taj problem ali Željeznice se pravdaju da je taj projekat skup i da vrijedi 500.000 KM. Naš stav je da oni od ovog dijela Bosne i Hercegovine žive i da trebaju vratiti neki minimum našoj zajednici. Ali “daleko od očiju, daleko od srca”, oni iz Sarajeva nisu za to da investiraju, ali moramo naći neko rješenje.

 

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kada sve ovo vidim i procitam,dize mi se kosa na glavi.Gadi mi se na svaku rijec koju izgovori i napise nacelnik.On to tako lezerno sve posmatra,boli ga briga.Nije niko njegov u pitanju.Neka ga bude sram i stid,ako ga uopste doticu ove rijeci ,covjeka bez obraza i karaktera tesko je uvrijediti,a kamoi naljutiti.Ulicu od Konzuma do malog binga u Sarajevskoj ,ostavio je i nije nikada zavrsio,tamo se noge lome od rupa kako na ulici tako i natrotoarima.Znam da nije ovo tema ali nisam mogla ,a da ne napomenem.Ljudi probudite se iz zimskog sna,ne budite kao mede,pa zar ne vidite sta nam radi nacelnik.Sigurno ceka izbore pa da malo zamaze oci svijetu i uradi nesto kako bi dobio koji glas vise.Neka ga bude STID

Eto vam gospodin Mujkic,tek kad se nedaj bože nesto njegovima od familije desi on ce da reaguje i Muniba da ste birali do sada bi vam rijesio pruzne prelaze i rupe po cestama,ali ne vi hoćete Mujkica on je Bog,eto vam ga pa se patite u dalje sa njim,od mene glasa taj sigurno dobiti nece,ponaša se kao da je od Dodika ucio,samo preljeva iz supljeg u prazno.Pogledajte malo unazad koliko je Lukavcana pokupio voz zajedno sa autom na pruznim prelazima bez rampe zahvaljujući nacelnicima koji nikada nisu reagovali ,boli njih briga ko je sledeći da slomi ruku,nogu,kičmu ili koga ce pokupiti voz,nastradaloj gospodji želim brz oporavak,a tebi Mujkicu neka je na sramotu .Sigurno je nećeš ni obici u bolnici jer ko je mali narod za tebe,imaš ti prečih stvari u životu sta je jedan ljudski život ti nisi kriv,ti si samo zaboravio postaviti rampu ili zakrpiti rupe po cesti i trotoaru.Sto bacati novac na te nepotrebne stvari bolje sagraditi dvorac.FUJ.

Gospodo iz općine,koliko ja znam pruga Tuzla -Doboj izgrađena je davno nekih pedesetih godina i tada nije bilo puta preko želj.pruge.Prema tome općina ako želi presjeći prugu sa cestom,autoputem i sl.treba da obezbjedi taj prelaz i tačka.Pa kad bi željeznica svaki prelaz obezbjeđivala koji je naknadno nastao pa nigdje je ne bi bilo.Malo manje para za narodne poslanike,manje para za seoske sokake,manje para za administraciju i eto tih pišljivih 500.000 KM.Jedan život vrijedi te pare.Valjda vrijedi…..