fbpx

Lukavac: Rasvijetljeno šest krivičnih djela

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (PU Lukavac) su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u vremenskom periodu od 06. decembra 2019.godine do 16. januara 2020.godine, došli do saznanja o mogućim počiniocima istih, a radi se o M.H., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1991.godine, oba nastanjena na području općine Lukavac.

Dana, 16.01.2020.godine nad navedenim licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, i to nad M.H. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela Teška krađa (nad jednim stambenim objektom i gradilištem Rudnika uglja „Šikulje“ u kojima su predmet otuđena bili: muzička linija, česme za vodu, oko 100 m visokonaponskih i niskonaponskih kablova i dr. predmeti) i nad A.Dž. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri krivična djela Teška krađa (nad četiri stambena objekta u kojima su predmet otuđenja bile: plinske boce, plinska grijalica, gorivo, alkoholna pića i dr.).

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a protiv M.H. i A.Dž. će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili navedena krivična djela.

Uprava policije MUP-a TK  

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo za nase inspektore.

Bas su rasvijetlili prava djela ,vuse ce kostati sudski prices ,od kastofona sa šikulja i plinske boce sa grijllicom..Ganjajte orave kriminalce sto kradu milione iz firmi ,smijesni ste ?

Obećao j Delić da će “LUKAVAC PRODISATI”, i izgleda da će ispunit obećanje.Kao načelnik općine ne miješa se u svoj posao nego se bavi formiranjem stranke SD, za što koristi resurse općine Lukavac.A GIKIL je obećao ugasiti na tribini u Domu kulture i to mu je jedina mjera za poboljšanje kvaliteta zraka.Radnici GKIL-a moraju znati da glavnu ulogu i njihovoj propasti igra demagog Delić jer on ne pomaže da fabrika radi i da nakon ostvarenog profita ulaže u ekologiju.On je taj koji je lično tužio fabriku i pozivao inspekcije i SIPU.Zato kada ostanemo bez posla molim kolege iz GIKIL-a da znaju kome se trebaju zahvaliti.