Gornja Dobošnica: Starici upali u kuću i tukli je metalnom cijevi

2 min. za čitanje

starica

Ispreturali stvari

Pljačkaši su ispreturali svari u tri sobe u kući, a kada nisu našli novac, probudili su staricu i tukli je koljenima, rukama i metalnom cijevi, nanijevši joj teške povrede. Staricu su onda poprskali sprejem, od čega se onesvijestila.

Nakon što je došla svijesti, Džehva je prevezena na UKC u Tuzli, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć te je puštena na kućno liječenje. Džehva se jučer oporavljala u svojoj kući i uz rodbinu koja je došla da je obiđe.

– Suprug Ramo je umro prije dvije godine, nakon što su mu zbog teške bolesti morali amputirati obje noge. Moj zet Mehmed bio je rudar i 1990. godine poginuo je u rudniku Dobrinja, zajedno sa 190 komorata. Danas živim sama i to su razbojnici iskoristili i došli da mi otmu jadnih 305 maraka, koliko iznosi moja penzija. Kada sam im rekla da u kući nemam para, počeli su me tući, glavu su mi stavili među koljena da me udave, a po tijelu tukli metalnom cijevi – kaže starica Džehva, kojoj je u posjeti bila njena kćerka Tima.

Kuće na osami

Pedesetak metara dalje od kuće Džehve Lukavačkić živi komšinica Metka Mašić (78). I ona je prije tri godine bila žrtva razbojnika koji su je noću izudarali. Ona je danas težak nervni bolesnik pa se o njoj brine sin Ismet, koji je došao iz Slovenije.

Mještani Gornje Dobošnice, posebno oni na rubnim dijelovima sela i čije su kuće na osami kao Džehvina i Metkina, žive u strahu od novih razbojničkih napada.

(SodaLIVE.ba/AVAZ)

Podijeli ovaj članak
11 komentara