Gornja Dobošnica: Starici upali u kuću i tukli je metalnom cijevi

22. Jula 2013.
2 min. za čitanje

starica

Ispreturali stvari

Pljačkaši su ispreturali svari u tri sobe u kući, a kada nisu našli novac, probudili su staricu i tukli je koljenima, rukama i metalnom cijevi, nanijevši joj teške povrede. Staricu su onda poprskali sprejem, od čega se onesvijestila.

Nakon što je došla svijesti, Džehva je prevezena na UKC u Tuzli, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć te je puštena na kućno liječenje. Džehva se jučer oporavljala u svojoj kući i uz rodbinu koja je došla da je obiđe.

– Suprug Ramo je umro prije dvije godine, nakon što su mu zbog teške bolesti morali amputirati obje noge. Moj zet Mehmed bio je rudar i 1990. godine poginuo je u rudniku Dobrinja, zajedno sa 190 komorata. Danas živim sama i to su razbojnici iskoristili i došli da mi otmu jadnih 305 maraka, koliko iznosi moja penzija. Kada sam im rekla da u kući nemam para, počeli su me tući, glavu su mi stavili među koljena da me udave, a po tijelu tukli metalnom cijevi – kaže starica Džehva, kojoj je u posjeti bila njena kćerka Tima.

Kuće na osami

Pedesetak metara dalje od kuće Džehve Lukavačkić živi komšinica Metka Mašić (78). I ona je prije tri godine bila žrtva razbojnika koji su je noću izudarali. Ona je danas težak nervni bolesnik pa se o njoj brine sin Ismet, koji je došao iz Slovenije.

Mještani Gornje Dobošnice, posebno oni na rubnim dijelovima sela i čije su kuće na osami kao Džehvina i Metkina, žive u strahu od novih razbojničkih napada.

(SodaLIVE.ba/AVAZ)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve se zna ko gore krade, a ti isti, svaki dan slobodno hodaju i uzivaju…

Smrtna kazna !

Ja sam iz Gornje Dobosnice..i bas ovako se desilo sve,istina je..!! samo molim Dragog Alaha da ta 5-a koliko ih ima u Mahali a zna se ko sve nalete na nekoh hameretnog,pa Boze nezz sta bi im radio da zateknem u okolini kuce a narocito u kuci..a policiji se pisam na znacku,kaze sigurni smo..samo dodju u selo i piju piva kod Sukrije..i to se zna ko vec..

Da se narod pobuni i upire prstom na onog ko je to uradio, ako se već zna, bilo bi drugačije.
Da ne kažem da se selo digne pa napadne tog počinioca…

Eh de sad pitajte onog sluntu od ispektora sto kaze neki dan da je sigurnosna situvacija na zadovoljavajucem nivou!

“imena ” dajte javno imena da znamo svi ko su i lopovi a i ovi pod kruskom sto sjede

lopovi ,provalnici i nasilnici rade svaku noć sada nasilnici nasrću na stare i iznemogle osobe još ih pršću suzavcom gasom a to su ti gasovi kaji su nestali u teškoj provali u gnojni ci kod gospodina bošnjića a to krim inspektori nemogu da pronađu sramota lopovi se nesmiju udarati niti im se smije stati na put.a oni smiju udarati stare i iznemogle osobe.i to se zove pravda.i to gospodin bošnjak zove relativno sigurnom bezbijednosti grada a kome pripadaju mjesne zajednice nego gradu.bilo bi korektno kada bi gospodin bošnjak povukao izjavu i izjavo pravu istinu a to je da nisi više siguran ni podmjeru ići itamo će početi otimati.ovo je srtvarno bruka i sramota za sve nivoe naše vlasti.pomeni bi bilo poželjno da se građani sami organizuju i da čuvaju svoje selo.

[email protected] znamo svi ko je,malo je ovo mjesto..covjek kosi,odrzava bastu jedan dan,mi ga vidimo svi..penzioneru,i u toku noci nestanu mu 2 kokosi i jedan horoz..:) upjeri ti u lopova koliko hoces,problem je sto niko ne smije..2-3 su spremni na sve,jedan je vec odlezao u zatvoru..pa pobogu valjda imamo policiju,za sto dobivaju plate,da mi kace kazne zbog ne upaljenih svjtala,i sto nosaju bezz odjecu,shvati da ne smijejemo nista..bezz ce neko odlezati zbog budala..nije narod kriv,policija treba da radi svoj posao,treba vise policije,al eto vidite i samo sta biva od konkursa,haman oni misle da se mi osjecamo bezbjedno..

Znas se ba koji su to maheri gore , to su svi iz G.Dobosnice nema tko drugi tako su jos jednu staricu Metka Lukavackic pokusali opljackati pa su je prekonoci izudarali.Kako pise dnevni avaz sve je to istina.Neka se narod Sabere i nek kaze na koga sumnjaju iz g.Dobosnice sto je najvjerovatnije da bi policiji bilo lahko.
molim sve mjestanine g.dobosnice da se dignu i da kazu na koga najvise sumnjaju,jer tako ce neko i sutra stradati.Nikad nema kraja. ‘.’

prije u titinoj državi je bilo lopova ali toliko malo da si mogao u 10 sela jedva naći jednog.žašto? zato što lopov kada samo ukrade bez nasilja milicija otkrije za 7 dana onda ga svežu i onako svezanog vodaju kroz sela a objese mu na lisice nešto od ukradenih stvari. i on onako svezan mora da kroz sela neprestano bez odmora viče ja sam ramo ramić iz moluha i ja sam lopv koji sam vam pokrao i onda nabraja šta .a danas inciali H.B provalio silovao itd. aja možda sa njim pijem kfu.a povrh toga iz pouzdanih izvora sam saznao da načelnici,traže od policije i krm inspektora da prećute što mogu više jer kao navodno košta opštinu svaki zatvorenik nekih 50 ili 80 km dnevno pa da nebi budžet odlazi za kazneno popravni dom,na taj način štede.Aposle pola noći gospodo nigdje polcajca ni za lijeka pa očemu mi pričamo.za moj pojam sela se moraju sama organizirati,i svoje kuće i fameliju čuvati nažalost to nam je realnost,

joj ljudi moji sta se sve desava u TK pa to treba pobit oni nasli staricu tuc pa daj dodji nekome mladjem pa da vidis kada te prebbije ko sramota!!!!!!