fbpx

Lopovi odnijeli novac, zlato i drage uspomene

2 min. za čitanje

121224provala_002
Ukupna šteta, prema izjavi Bošnjića, iznosi oko 15.000 maraka.

Izvršena premetačina

Provala se dogodila kada su Bošnjići, uvečer, otišli u posjetu imamu u susjedno selo Berkovica da bi proslavili rođenje njegove kćerke. Na putu do tog sela primijetili su da ih prati jedan automobil, ali to im nije bilo sumnjivo.

Kada su se, oko 21.45 sati, vratili kući, zatekli su ispreturane stvari. Lopovi nisu dirali tehničke stvari, ali zlatnog nakita i novca nije bilo.

Razvalili vrata

– Lopovi su provalili kroz prizemni balkonski prozor. Nakon toga, odvalili su troje unutrašnjih vrata koja su bila zaključana. S jednog mjesta uzeli su 2.300 eura koje mi je tog dana iz Njemačke od sina i snahe donio moj prijatelj Omer Karić, pa onda ostali novac. Kada sam policijskom inspektoru pokazao gdje sam bio sakrio ostatak novca, pa su ga i tu našli, inspektor se zabrinuo, zaključivši da za lopove, izgleda, više nema tajnog mjesta za držanje novca i dragocjenosti – kazao je Husein Bošnjić.

Njegova supruga Nura oka nije sklopila, žao je joj poklona od supruga, ogrlice za 40. godišnjicu braka, osam prstenova koje je dobila od djece i snaha i ostalog nakita. Sve je to držala u ladici u spavaćoj sobi, kao i Husein što je držao municiju od pištolja koji je, nasreću, ponio sa sobom.

Učestale krađe

U Gnojnici su nam ispričali da više ni sami ne znaju šta raditi i kako osigurati svoje kuće i štale. U posljednje dvije godine provaljeno je u kuće Zurafeta Ikanovića (dva puta), Ševalije Imširovića, Almedina Imširovića, Ismeta Šućurevića, Ajše Vehabović… Ne znaju je li policija neki od slučaja provala do sada rasvijetlila. Husein Bošnjić kaže da će drugi put lopove čekati i zna kako će sam, bez ičije pomoći, zaštititi svoju znojem stečenu imovinu.

(Sodalive.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Predlozio bih policiji i inspektorima da ne idu iz Dobosnice i Gnojnice jer je stvarno u ovim mjestima dosta u posljednje vrijeme kriminala a oni znaju da pohvataju 6 osoba dosta toga bih se rijesilo

nek je ziva glava na ramenima, istraga je u toku…

Rješenje je ispoatava MUP-a u Gnojnici, vazda je tu trebala. Vikendom sve dignu na jezero Modrac kao da je gore centar svijeta, a to su naravno i lopovi skužili, pa nesmetano pljačkaju tamo gdje policija nemože stići ni za nekoliko sati.

znaci lik ide na sijelo i nosi pistolj??!!!Boze sacuvaj!!!i jos na ovakvom vremenu ima 8 000 km koje drzi u kuci mislim,ne mogu da vjerujem

Nije daleko od kuce….rekla bi i vidovita Dzemila,a policija ce ih pofatat samo ako se jave dobrovoljno.

Kad ukradu saht ispred policijske stanice u Lukavcu, tesko da bi tvoj predlog urodio plodom…