fbpx

Deseti dan potrage za drugim radnikom turske kompanije ‘Čengiz Insaat’

2 min. za čitanje

Nakon što je potraga za radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu jučer proširena od Zavidovića prema Maglaju, danas je proširena i dalje od dostignutog dijela u Maglaju prema Doboju.

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, njih 15, i danas su podijeljeni u tri tima sa medicinskom i tehničkom podrškom, čamcima i potrebnom opremom.

U skladu sa operativnim planom za danas i podijeljenim zonama potrage, dio timova vršit će detaljnu pretragu korita i obala rijeke Bosne nizvodno od mjesta nesreće do Žepča, a dio timova potragu će proširiti prema Doboju.

Osim Federalne uprave civilne zaštite,  na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče i Srebrenik koji su danas u potragu uključili i potražnog psa, CZ Žepče, PU Žepče, tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke, te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske koji su se odazvali pozivu turske kompanije “Čengiz Insaat” i 13. novembra se uključili u potragu za nestalim radnikom, državljaninom Turske.

Također, u pripravnosti su i ronioci Specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi Federalne uprave civilne zaštite, a spasiocima su se i danas pridružili radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su pronašli 11. novembra u rijeci Bosni, a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena.

Potragu otežava i usporava hladna i mutna voda u cijelom toku čime je smanjena vidljivost, te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne koje spasioci detaljno pretražuju, saopćeno je iz FUCZ.

Prenosi FENA.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments