fbpx

Bikodže: Provalnik uhvaćen na djelu

1 min. za čitanje

Dana 29.11.2018. godine oko 19 sati PS Lukavac je zaprimila prijavu da je u mjestu Bikodže, općina Lukavac provaljeno u kuću H.M. koji se nalazi u Austriji. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su uočili razbijeno staklo u prizemlju kuće, kao i svjetlo u jednoj prostoriji na spratu.

U kući je zatečeno lice A.Dž. rođen 1991. godine iz Bikodža, kod koga je na ruci primjećena posjekotina, koja je nastala najvjerovatnije prilikom razbijanja prozorskog stakla. Izvršen je pretres navedenog lica, i pronađeni su predmeti koji su najvjerovatnije otuđeni u navedenom krivičnom djelu.

U 19;30 sati lice je lišeno slobode i prevezeno u SHMP DZ Lukavac gdje mu je ukazana ljekrska pomoć, nakon čega je prevezen u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio da se nakon kriminalističke obrade Kantonalnom tužilaštvu TK-a dostavi Izvještaj protiv A.DŽ. o učinjenom KD “Teška krađa” iz čl.287 stav 1. u vezi sa čl. 28 KZ FBiH.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

OPET NIŠTA O PRIČI LAKE PARE PREKO NOĆI JEST VALA KRENILO NEKI DAN TRGOVINA U LUKAVCU A SAD PLJAČKA NEUSPJELA BOGAMI OVIH DANA SU LUKAVAČKA POLICIJA STVARNO PRISTOJNO ODRADILI POSAO KOJE SLJEDEĆI NA REDU DA SE USUDI U BILO KAKVO KRIVIČNO DJELO A TI MOMAK STIDI SE I UPAMTI OSTAJE VJEČNI TRAG SA TOBOM

Ma bio tihi alarm. Nije levat znao

Kao prvo izvještaj o počinjenim krivičnim djelima na optini Lukavac ne daje MUP niti obavještava stanovništvo, nego portali dolaze do informacija raznim kanalima, sve skriveno, bilo je tu još provala u kuće, napr. u Pruračiću prije dva tri dana znase ko je i uradio to povratnik iz zatvora koji je već po tom osnovu osuđivan, ukradena 2 auta, da se nije snimilo na video u Zambaku ni to nebi bilo. DA LI MUP MORA OBAVJEŠTAVAT GRAĐANSTVO O POČINJENIM KRIVIČNIM DJELIMA NA OPŠTINI? Zašto se to krije!

Sve dok bude K.M. B.V. itd. bice i sra..