fbpx

2013: Šta ste najviše čitali na SodaLIVE.ba

3 min. za čitanje

sllogoU godini iza nas SodaLIVE.ba je zabilježio rekordna 4.323.694 pregleda stranica i 2.248.228 posjeta a velike promjene i planove imamo baš za godinu koja je ispred nas što će sigurno rezultirati još većom posjetom.

Vratimo se na prethodnu godinu jer “osvježenje” koje slijedi u narednom periodu neka ostane iznenađenje.

Kategorije koje su zaokupile najviše vaše pažnje su, kao i prethodnih godina Crna hronika, Lukavac, BiH/TK i Sport. U narednom periodu baš na ovom polju doći će do većih izmjena.

Vijest koju ste najviše puta pročitali bila je Ispovijest monaha: ‘Vladika Kačavenda je htio djecu do 11 godina, stariji su mu bili prljavi’.

Teška saobraćajna nesreća u Bistarcu: Smrtno stradao mladić iz Lukavca bila je druga najčitanija vijest na našem portalu. I treća vijest iz kategorije “crna hronika” bila je najčitanija a riječ je o krvavom obračunu ispred zgrade Doma zdravlja: Pucnjava i krvavi obračun u Lukavcu: Jedna osoba teže ranjena.
Zatim slijede vijesti o prostituisanju učenica srednje škole, obračunu u BBCC klubu, nesretnoj djevojci iz Puračića koja je izvršila samoubistvo popivši solnu kiselinu.
Vijest koja je objavljena prije samo nekoliko dana a tiče se otvaranja raskošnog wellnes centra na Mosorovcu zabilježila je preko 15.000 čitanja i više od 900 dijeljenja na društvenoj mreži Facebook.
Vijesti o maltretiranju učenika Srednje elektro mašinske škole u Lukavcu prenijeli su mnogi mediji iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.
Naš portal na Facebook društvenoj mreži ima preko 17.000 članova što je daleko više od svih medija na opštini Lukavac i velikog broja medija na Tuzlanskom kantonu.
Demografski pokazatelji govore da je 33,50% posjetitelja u dobi od 25-34 godine, 27,50% u dobi od 18-24 godine, 15,50% u dobi od 35-44 godine. Gledano po spolu, preovladavaju muškarci sa 54,15%.
Geografski gledano, portal je posjećen iz 141 zemlje svijeta a najviše posjeta bilježimo iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Sjedinjenih država, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Srbije, Danske i Švedske.
Facebook, Google i direktna posjeta su tri najzastupljenija načina za posjetu našem portalu.
Da bi posjetili naš portal, ključne riječi koje ste najviše koristili su: sodalive, soda live, sodalive.ba, lukavac, soda+live, soda live lukavac…
Što se statističkih podataka tiče, to je to. Ostaje nam samo da se zahvalimo na povjerenju i našim sponzorima bez kojih 4 godine ne bi postojali. Treba istaknuti da četiri godine koliko postojimo naše vlasti nisu imale sluha da na bilo koji način pomognu portalu za razliku od drugih opština koje to rade zbog informisanja javnosti.
Također, izvinjavamo se zbog propusta u prethodnom periodu (sporijem učitavanju portala, smanjenom broju vijesti…) sve je to zbog promjena koje nas očekuju u ovom mjesecu. Nakon toga dolazi novo i nadamo se još bolje vrijeme za SodaLIVE.ba.
Hvala vam!
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

gluposti 😀

Samo bi vas zamolio da bude vise slika iz Lukavca, primjer klixa “Lijepo vrijeme Sarajlije izasle u setnju” i sad jedno 10tak slika.I vise najava dogadjaja u Lukavcu i ako ima kakvih u susjednim mjestima.

Ako me razumijete, pozdrav i sretno u nastavku 😉

* Hvala na konstruktivnoj kritici/prijedlogu. Ovo je već planirano u promjenama koje slijede. S poštovanjem, Administrator

Ne budite tracara , ne dajite neprovjerene informacije , ne zovite se gradski info portal ako prenostite neprovjereno , neistinito i nebitno . Postoje pravila objektivnog , nezavisnog , nepristrasnog i postenog novinarstva . Klik vise na vasem kontu ne znaci nista ako nastavite sa gramaticki neispravnim , slikama nepotkrepljenim , tekstom neprikladnim pracenjem crnih hronika , sapunica i placenih reklama pojedinaca , firmi i partija ovog nazovi “grada” . Budite bolji i ugasite anonimne komentare koji vam daju klik vise ove ispodprosjecne stranice .

Cestike bilo je puno dobrih priloga ali ima i nedostataka kao onaj sa onom zenom i komentarima.Trebalo bi naci nacina da se uvredljivi komentari ma na koga brzo brisu
Cekamo promjene pa da nam se posveti-Pozdrav iz No