fbpx

Servisne informacije

2 min. za čitanje

IMG_0323U toku redovan obilazak pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, isključenja sa mreže određenog broja korisnika usluga, popravka puknute vodovodne cijevi u ulici Muhameda Hevaji Uskufija, MZ Lukavac mjesto naselje Imamovići i MZ Gornji Bistarac.

Odlukom o vodosnabdijevanju na području općine Lukavac (čl.21) vlasnici mjesnog vodovoda, javnog bunara i javne česme, odnosno, lica koja upravljaju istima dužni su da obezbijede finansijska sredstva i organizacione uslove za održavanje i korištenje mjesnog vodovoda, javnog bunara i javne česme, troškove minimalnog broja propisanih pregleda zdravstvene ispravnosti vode za piće, te da izvršavaju druge obaveze propisane zakonom i ovom Odlukom.

Održavanje javnih česmi u mjestu sjedišta općine brine se pravno lice registrovano za obavljanje komunalne djelatnosti snabdijevanja pitkom vodom, a kojem je posebnom odlukom povjereno obavljanje tih poslova. Održavanje javnih česmi u naseljima van
općinskog centra brinu se lica koja su te česme izgradili, odnosno mjesne zajednice.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama.

Ovim putem Vas molimo da ne zalivate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa radom u dvije smjene sa jutarnjim radom od 05,30 sati i poslijepodnevnim od 16,00 sati.

Nastavlja se čišćenje asfaltnih površina, mašinsko-ručno metenje, zalivanje cvijeća izvršeno, sakupljanje juče pokošene trave u Školskoj ulici, uređenje prostora spomen česme u ulici Trg slobode i uređenje prostora gradskog groblja započeto juče.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

(SodaLIVE.ba/JP Rad)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments