fbpx

Danas u BiH sunčano vrijeme, u večernjim satima očekuje se naoblačenje

2 min. za čitanje

Danas će veći dio dana u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada, koje će donijeti kišu širom zemlje, očekuje se tokom noći na petak, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vjetar će biti umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se uglavnom između 22 i 27°C.

Petak donosi pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se poslijepodne očekuje smanjenje oblačnosti. U ranim jutarnjim satima kiša i jači pljuskovi zahvatiće veći dio zemlje. Prijepodne će padavine biti prisutne u Hercegovini, istočnim i dijelom centralnim područjima Bosne, dok će poslijepodne lokalno pasti slaba kiša u većem dijelu Bosne. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura će biti između 10 i 16°C, dok će na jugu dosezati do 18°C. Dnevna temperatura će se kretati od 14 do 20°C, a na jugu do 25°C.

Subota će donijeti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost u većem dijelu zemlje. Prijepodne će u kotlinama Bosne i uz riječne tokove biti prisutna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura će iznositi od 7 do 13°C, a na jugu do 16°C, dok će dnevna temperatura biti od 13 do 18°C, na jugu do 24°C.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature će biti između 6 i 12°C, dok će na jugu iznositi do 14°C. Dnevne temperature će biti od 14 do 20°C, a na jugu i sjeveru zemlje do 24°C.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments