fbpx

Jazz sastav iz Beča “Dusha Connection“ dolaze u Lukavac

1 min. za čitanje

Jazz muziku začinjenu melodijama Balkana u junu nam donosi sastav iz Beča “Dusha Connection“

Međunarodni sastav „Dusha Connection“ ovog juna stiže u Lukavac, kao još jedno u nizu osvježenja i novo muzičko dešavanje u ovom gradu. Balkanski etno preveden na jazz jezik, zaštitni je znak ovog sastava koji nam stiže iz Beča a čine ga Esad Halilović (bubnjevi, kompozicija i aranžmani), Urs Hager (klavir) i Clemens Rofner (kontrabas). Uzbudljivu jazz muziku začinjenu melodijama balkanskog podneblja trio nam donosi kroz brojne kompozicije na tri do sada objavljena albuma.

- Marketing -

Sastav je izazvao veliku pažnju albumima “Merak”, “Invisible Bridges” koje su predstavili na brojnim značajnim jazz festivalima na Kubi, u Hong Kongu, Kini, Katmanduu i Nikaragvi, a nedavno je svjetlo dana ugledao i novi album “Outside”. 

Ovog puta kao gost ansambla „Dusha Connection“ će, po prvi put u Bosni i Hercegovini, nastupiti umjetnica svjetskog glasa Alena Baich – violina, vokal.

Koncert benda „Dusha Connection“ očekuje nas 25. juna u 21 sat u Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, a ulaznice po cijeni od 7 KM u prodaji su od ponedjeljka, 03. juna, u Biletarnici Centra svaki dan od 07 do 19 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments