fbpx

Općina Lukavac bez budžeta: U toku javne rasprave

2 min. za čitanje

Općinsko vijeće Lukavac utvrdilo je Nacrt Budžeta Općine Lukavac za 2022.godinu sa okvirnim planom za 2023. i 2024.godinu.

Na istoj sjednici Općinsko vijeće je zaključilo da se provede Javna rasprava u trajanju od 30 dana.

Javnu raspravu provest će Služba za budžet i finansije i budžetski korisnici općine Lukavac zajedno sa Timom za provođenje Javne rasprave, kojeg će rješenjem formirati Općinski načelnik, a aktivnosti će započeti odmah nakon objavljivanja ovog Javnog poziva, kao i prema rasporedu i terminima održavanja Javne rasprave po mjesnim zajednicama kako slijedi:

Za područje mjesnih zajednica: Devetak, Puračić, Tabaci, Dobošnica Gornja, Dobošnica Donja, Kruševica, Gnojnica i Berkovica Javna rasprava održana je 08.02.2022.godine u prostorijama Doma kulture u Puračiću.

Za područje mjesnih zajednica: Poljice Gornje, Poljice Donje, Prokosovići, Bikodže, Turija, Orahovica, Babice i Jaruške, Javna rasprava održana je  09.02.2022.godine u prostorijama Doma kulture u Bikodžama.

Za područje mjesnih zajednica: Sižje, Krtova I, Krtova II, Tumare, Brijesnica Donja, Brijesnica Gornja, Milino selo, Stupari i Panjik, Javna rasprava održat će se dana 10.02.2022.godine (četvrtak) u 17,00 sati, u prostorijama Doma kulture u Krtovi I.

Za područje mjesnih zajednica: Lukavac Grad, Bistarac Donji, Bistarac Gornji, Modrac, Bokavići, Lukavac mjesto, Hrvati, Šikulje-Prline i Huskići i ujedno CENTRALNA JAVNA RASPRAVA ZA OPĆINU LUKAVAC, održat će se dana 15.02.2022.godine (utorak) u 17,00 sati u sali biblioteke Doma kulture Lukavac.

Pored navedenih aktivnosti, Služba za budžet i finansije Općine Lukavac, zajedno sa Timom za provođenje Javne rasprave, održat će veći broj zajedničkih sastanaka na temu „Nacrt Budžeta Općine Lukavac za 2022.godinu“ sa ostalim budžetskim korisnicima-službama općine Lukavac, javnim ustanovama i preduzećima, boračkim organizacijama i udruženjima, nevladinim organizacijama i udruženjima, sportskim organizacijama i udruženjima i ostalim subjektima koji imaju želju i potrebu da učestvuju u izradi ovoga dokumenta.

Takođe, Nacrt Budžeta općine Lukavac za 2022.godinu može se preuzeti na zvaničnoj web stranici Općine Lukavac: www.lukavac.ba.

Učesnici u Javnoj raspravi, svoje primjedbe, prijedloge i sugestije mogu u pisanoj formi dostaviti u Službu za budžet i finansije općine Lukavac, najkasnije do 16.02.2022.godine, a radi blagovremene izrade Prijedloga Budžeta općine Lukavac za 2022.godinu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Primjetio sam vrlo krupne pravopisne greške u gore navedenom tekstu i iz dobrih namjera preporučujem da se isprave i da se ne ponavljaju.Nije važno čija je krivica,ali vlastito ime ne smije niko mijenjati,a posebno ako ih nosioci imaju desetinama godina.
Odnosi se na imena mjesnih zajednica Opštine Lukavac:Lukavac Mjesto i Milino Selo.Ako je napisano:Lukavac Grad,Brijesnica Donja,Brijesnica Gornja,Poljice Donje,Poljice Gornje,Dobošnica Donja i Dobošnica Gornja,tada i ova dva mjesta
moraju imati isti jezički tretman,Znači:Lukavac Mjesto i Milino Selo,a ne Milino selo i Lukavac mjesto.