fbpx

Centar za strane jezike “Britannica” – Armije R BiH

3 min. za čitanje

Lukavačka obrazovna ponuda je odnedavno bogatija za novootvoreni Centar za strane jezike „Britannica“. Centar se nalazi na prijatnoj lokaciji u Ulici Armije RBiH, nedaleko od Osnovne škole „Lukavac Grad“. U prijatnom i moderno opremljenom prostoru, Centar pruža usluge kurseva stranih jezika i usluge prijevoda.

Što se ponude stranih jezika u tiče, „Britannica“ nudi kurseve engleskog jezika za sve uzraste (djeca, teenageri, odrasli) i, po prvi put u gradu, kurseve pripreme za polaganje ispita za međunarodno priznate Cambridge certifikate o poznavanju engleskog jezika. Ti certifikati su trajne vrijednosti i validan su dokaz o poznavanju jezika u cijelome svijetu. Dugogodišnje iskustvo Bakira Rešidbegovića, profesora engleskog jezika i osnivača Centra, kao zvaničnog ispitivača Univerziteta u Cambridgeu za ove ispite je jamstvo uspješnosti polaznika „Britannice“ na ovim ispitima. Kvalitet Centra je prepoznat i od strane British Councila, kulturnog odjela ambasade

Ujedinjenog kraljevstva, u čijoj se organizaciji ovi ispiti i odvijaju i čiji je „Britannica“ zvanični partner.

Novost obrazovne ponude u Lukavcu su i kursevi njemačkog i arapskog jezika za sve uzraste, sa profesorima najviših kvalifikacija. U „Britannici“ se možete pripremiti i za ispite o poznavanju njemačkog jezika na Goethe institutu u Sarajevu.

Svi kursevi se organizuju u terminima prilagođenim obavezama i mogućnostima polaznika, uz korištenje savremenih nastavnih metoda i audio-video opreme. Po završetku svakog nivoa kursa, polaznicima se omogućava sticanje certifikata o poznavanju određenog nivoa jezika po Evropskom referentnom okviru za jezike (CEFR). Navedeni certifikati se u Centru mogu steći i vanrednim polaganjem ispita za određeni nivo.

Centar za strane jezike „Britannica“ u svom stalnom programu ima ponudu kurseva engleskog jezika za firme i ustanove, kao i ponudu za usluge prevođenja sa engleskog, njemačkog i arapskog jezika na bosanski jezik i obrnuto. Kursevi za firme i ustanove se mogu organizovati u Centru ili u prostorijama firme ili ustanove.

U „Britannici“ se pružaju usluge i individualnih instrukcija (one-to-one) iz sva tri jezika.

Centar za strane jezike „Britannica“ pruža usluge svih vrsta prijevoda sa engleskog, njemačkog i arapskog jezika i na te jezike, što uključuje i usluge ovlaštenih sudskih tumača sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti prevođenja:

• Bakir Rešidbegović (engleski jezik)

• Fadila Mujkić (njemački jezik)

• Asim Okanović (arapski jezik)

Sudski tumači Centra su ovlašteni za područje cijele Federacije Bosne i Hercegovine i kao takvi su registrovani u Registru stalnih sudskih tumača Kantonalnog suda u Tuzli. Za sve vrste prijevoda ličnih i pravnih dokumenata (izvodi, uvjerenja, potvrde, diplome, izjave, ugovore, tužbe, presude, odluke,…), kao i usluge usmenog prijevoda u zvaničnim situacijama kada je potrebna usluga sudskih tumača (sudske rasprave, vjenčanja,…), „Britannica“ je mjesto gdje ćete dobiti najkvalitetniju uslugu.

(SodaLIVE.ba MARKETING)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Baš lijepo,a koliko košta kurs njemačkog jezika i koliko traje?

Pohvalno ,bez stranog jezika ili stranih jezika nema hajra u svijetu.Koliko nas govorimo ili se sporazumjevamo na stranom jeziku toliko vrijedimo kao pojedinac a i zajednica
Ali nepretjrujmo kad obavjestavamo govorimo i pisimo na lijepom nasem maternjem jeziku
Pozdrav

Kako doći do diplome zua Njemački i da li je ta diploma priznata za Njemačku.
KOja je cijena i kako najbrže doći do diplome