fbpx

VAŠ STAV: Sramotno novinarstvo javnog servisa

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo pismo našeg čitatelja. Pismo prenosimo u nastavku bez izmjena.

Piše: Mirza Mujagić

Da su nekompetentni i nekvalifikovani kadrovi, prodrmanih ili nepostojećih novinarskih principa i etike, zaposjeli upravljačke funkcije i postali instrumenti političke promocije i čišćenja ukazuje i objavljani članak RTV Lukavac od dana 10.01.2020. godine pod naslovom:

„MZ Poljice Gornje: Novi vodovod na pomolu!?“

Na samom početku autor teksta, bez ikakve analize, elaborisanja, istraživanja, bez uvoda u problematiku i bez želje da upotpuni svrhu svog novinarskog zadatka, odnosno da prenese i objelodani informacije općoj javnosti, ulazi u ćorsokak o kome malo ko zna, pa i sami mještani MZ Poljice Gornje.

Davanje prioriteta problemu uspostave, osnivanja i prihvaćanja takozvanog „građevinskog odbora“ nad samim projektom rekonstrukcije mjesnog vodovoda Poljice, odnosno institucionalnom pristupu rješavanja obaveza i odgovornosti za obustavu istog, dovoljan je pokazatelj medijske manipulacije i pokušaja transfera odgovornosti sa nadležnih organa Općine Lukavac na Vijeće MZ Poljice Gornje, pri tome koristeći građane koji problemu pristupaju s dobrom namjerom.

Također, pomenuti članak nanosi direktnu štete ugledu članova Vijeća MZ Poljice Gornje, koji će siguran sam problemu pristupiti aktivno i u skladu
sa svojim ovlaštenjima, a kao takvi bivaju prezentovani u očima javnosti kao glavni krivci obustave projekta.

Kao stanovnik ove MZ osjećam razočarenje u lokalni medij, koji koristi svoju platformu u pristrasne svrhe, a ne u službi građana kao epitom integriteta i direktna potpora za ostvarivanje njihovih prava.

Također, kao aktivan član zajednice upućujem negativnu reakciju sada a i svaki naredni puta kada isti i slični pokušaju nanijeti negativan ugled MZ Poljice Gornje, njenim predstavnicima, njenim stanovnicima radeći na njihovoj podjeli, sijući smutnju i razor, iz interesnih a ne profesionalnih razloga.

Na kraju, „I onda načelnik kaže što pismo žalbe nisi poslao na RTV Lukavac a ne na SodaLive.ba“. Eto zašto.

S poštovanjem

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ima stih starog hita.” Narcisi placu,ljubavi, u drugom svijetu ti si,narcisi placu,ljubavi,jer sa mnom vise nisi.”
Kao dokazani narcisoid” ,Egolog bi zabranio SODALIVE i Dinu Osmanovica da postoje,a kamoli da pisu i objavljuju.Zabranio bi i nase komentare,kad bi mog'o.Narode,toliko mu smetamo,da je organizir'o i “botovijadu” i na Ozrenu da bi makar malo ublazio osnovanu kritkiu koja mu dolazi svakodnevno sa NASEG portala .Pa SODA LIVE cita 35 000 zivih ljudi i,mozda jos toliko uz njih!
Definitivno je da propada Njegova dumina,zato je i rek'o : “I onda načelnik kaže što pismo žalbe nisi poslao na RTV Lukavac a ne na SodaLive.ba“. Eto zašto.
I da dodam: ETO ZATO !

Oni su bar novinari, a ne kao neki….