fbpx

Uznemirujući sadržaj: “Ostatke kurbana bacio u blizini naseljenih kuća, komunalni redar ugasio telefon”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena

Tekst možete pročitati u nastavku:

Poštovani, danas malo prije podne u naselju Koksara (mjesto Ražljevi, desni put prije mosta koji vodi za PK Šikulje) osoba (ime poznato redakciji) sa motokultivatorom bez registarskih oznaka odložio je na svoj posjed (koji je ekspropisan davno) veliku količinu otpada životinjskog i to u blizini naseljenih kuća. Iako upozoren, rekao je da je to njegov posjed i da on to može tako. Nakon toga u par navrata kontaktirana je PU Lukavac odakle je odgovoreno da oni nisu nadležni i tek nakon kontaktiranja unutrašnje kontrole i operativnog centra MUP-a TK pripadnici PU Lukavac su izašli na teren i sve dokumentovali. Komunalni inspektor redovno vikendom i praznicima ugasi svoj mobilni tako da ga niko ne može nazvat niti se može išta riješiti bez njeg u smislu adekvatnog zbrinjavanja pomenutog otpada. Toliko o njegovom radu. Osoba koja je ovo izvršila živi u mjesnoj zajednici Hrvati i zaposlenik je Javnoj ustanovi.

Napominjemo da je prema tradiciji islama običaj da se ostaci kurbana zakopaju u zemlju, a nikako ne smiju da se bacaju ili daju životinjama. Općenito, tu vrstu otpadaka treba zbrinuti sukladno zdravstvenim i sanitarnim pravilima, te pravilima o zaštiti okoliša.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uznemirio sam se.

Oprostite, da li ce biti pijace u ponedjeljak?

Nije covjek ugasio mobitel,nego sjedi lik na turiji a gore nema mreze.nesirite neistine

Kod Akademika Jakuba

Sve dok bude “Ime poznato redakciji” i “NN” i treba vam tako. Daj ime, prezime, dokumentuj ga da ga lincujemo!

Sve Veliki muslimani. Nije taj sto je dovezao to smece dovezao svoje smece nego od tih Velikih Muslimana koji se sjete da su muslimani samo dva dana u godini kad su Bajrami a evo od ovoga ima i otpadaka pa najme covjeka da ga baci gdej on hoce a po Kuranu su duzni da ga zakopaju u zemlju. Sta vise da se kaze sve je receno samo jos da kazem da mozda neki i zameze uz alkohol to kurbansko meso i nebi me cudilo jer kad su takvi pa nevode racuna o ostacima svog kurbana. Zivjeli.