fbpx

Zajedničkim aktivnostima gradova i Kantona ubrzati saobraćajno rasterećenje

2 min. za čitanje

Gradovi Tuzla i Živinice će bez odlaganja i u najkraćim mogućim rokovima odgovoriti na sve zahtjeve koji se budu ticali i koji budu u domenu lokalnih zajednica, a u pogledu stvaranja preduslova za izgradnju nove dionice ceste Šićki Brod – Đurđevik, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona s jedne i gradova Tuzla i Živinice s druge strane.

Naime, danas je u prostorijama Vlade upriličena prezentacija projekta i do sada realiziranih aktivnosti u vezi sa izgradnjom nove dionice magistralne ceste Šićki Brod – Đurđevik, kao i aktivnosti koje će uslijediti u narednom periodu, a za čiju će realizaciju biti neophodne i saglasnosti i angažman lokalnih zajednica.

Kako su istaknuli premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, u Federalnoj direkciji cesta je završen projektni zadatak i uskoro se može očekivati raspisivanje tendera za izradu projekta ove dionice ceste.

„Grad Tuzla je za gradnju i sigurno neće biti kočnica ovom projektu. Smatramo da je u izgradnji razvoj“, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Premijer Tulumović je iskazao zahvalnost za razumijevanje i spremnost gradskih institucija da u što kraćim rokovima odgovore na svoj dio zadatka i urade svoj dio posla, a sve kako bi se što prije počelo sa izgradnjom.

Tokom današnjeg sastanka razgovaralo se i o drugim strateškim pitanjima od značaja za Tuzlu, Živinice, Tuzlanski kanton ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Osim premijera Tulumovića i ministra Buševca, današnjem sastanku prisustvovao je i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković, direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Zijad Omerčić, sekretar Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Emir Softić i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović.

Osim gradonačelnika imamovića delegaciju Grada Tuzle, činili su pomoćnica gradonačelnika za geodetske i imovinsko – pravne poslove Jasmina Hasanefendić Šimleša, direktorica upravne organizacije Zavod za urbanizam Grada Tuzla Selma Imamović i pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoline Omar Hadžić, dok je u ime Grada Živinica sastanku prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Živinica Enes Glavinić.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo graditi i graditi!Bravo Tuzla,a ne kao kod nas u Lukavcu na sjednicama palamudjenje i presipanje iz supljeg u prazno.Nemogu jednu ulicu zatvoriti i napraviti setaliste za gradjane.Svi okolna mjesta su to vec davno uradili i dobili status grada a Lukavac je ostao jedna obicna selendra sa vlasti koju imamo i ne zasluzujemo bolje.

Je li vam sta dode Tulomovic?