fbpx

Potpisan ugovor o modernizaciji putne mreže

1 min. za čitanje
Potpisivanje ugovora / Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

Riječ je o dionici od 1600 metara puta sa trotoarom koji povezuje Lukavac sa Tuzlom. Put Podšići – Lukavac bit će obnovljen u naredna tri mjeseca. Riječ je o dvije firme iz Doboj Istoka i Gračanice koje su nakon provedene procedure dobile posao u vrijednosti od 604.000 KM. Danas potpisani ugovor izvodjače obavezuje na izgradnju 1 600 metara puta širine 6 metara.

[media id=13 width=625 height=382]

– Naravno da se radujemo što smo potpisali ugovor. Prilika je i da se zahvalimo Federalnoj Vladi jer ona učestvuje sa 240 000 KM. Ostalo finansiramo mi. Naravno i da ćemo se obratiti Federalnoj Vladi i Vladi TK da nam pomognu i u realizaciji ovog ili u nastavku preostalih 2 400 m. Očekujemo pomoć, ističe Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac

Do sada je uradjeno 930 metara a kao plan lukavačke općine za naredni period ostaje i dionica od dva i po kilometra.

Potpisivanje ugovora / Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba
Potpisivanje ugovora / Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

(SodaLIVE.ba/Adelina Hadžić)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

…..i most prema Tuzli,iz izlaza Lukavca pravili mjesec dana…sto treba da se zavrsi u roku 7 dana….mislite narod je budala…*** put ionako je katastrofalno sve….nahranite koja usta….!

Cestitke za projekat! Put je ocito potrebno uradit i kad god da se zavrsi, bice od koristi.
“Hranjenje usta” je UGLAVNOM na kantonalnom, tj.federalnom nivou, tako da, pogresna sugestija…

e svaka cast za onu rasvijetu i za onu Ulicu Barotni il kako se vec zove….. e svaka cast … nema dalje … sto je za pohvalit pohvalit treba a sto je za pljuvat treba popljuvat skroz ….

Nacelnice svaka vam cast od mene licno iskreno svaka vam cast …
Eto sad ulicna rasvijeta radi i u toj ulici i Barotni je osvjetljen netreba vise ostavljat auto upaljeno …. ona moja sugestija da se stavi neka sijalica je urodila plodom ….

a sto se tice Puteva .. eh …. znate sta nacelnice ….
posto vidim da vam prenose sta se sve pise na ovom portalu … pa evo … znaci sad kad uradite tu Cestu i taj put …. nema vise Kopanja i busenja i sta ja znam …. znaci sad kad uradite to je to …. gotovo … a ne odma nakon 4 mjeseca i sta ja znam kopanje … pukla cjev il sta vec…. znaci sad sve izmjenjajte da vise kopanja nema …

i za one sijalice koje ste dole na onoj raskrsnici promjenili i napravili da gore sad … i to je za pohvalu … svaka cast ….

nadam se i mislim da ce ovakvih projekata biti jos vise ubuducnosti i da ce narod bit zadovoljan koja god partija vladala ….

pozdravvv….

NIJE VALJDA DA CE KACARU URADITI NEMOGU DA VJERUJEM

to je samo suplja prica isto kao i za koridor 5c nikad taj put nece biti izgradjen jel izgradjena sicka petlja jest malo morgen e isto tako i taj put papir trpi sve pa tako i njihovi bjedni potpisi za taj ugovor zivi bili pa vidjeli

Ako ce asfalt biti ko onaj (sto su ove godine ponovo radili) od Naskove benzinske pa prema raskrsnici u Puracicu – ko zguzvana ponjava – bolje nek ne rade nista.
I jos ako ce poloziti asfalt pa onda iskruzivati sahtove i slicno ko sto su hajvani radili od raskrsca na magistrali prema gradu – nek se nose i oni i njihov asfalt.
Pare uzmu, poso sje*u na brzaka a poslije uzmu vise para za popravke nego sto je asfalt kostao.
Dobro izvodjacu, dobro onom u opstini sto dobije usur od izvodjacam samo mi pusiona.

Lost Highway !!!!!