fbpx

Nas ne možete ušutkati!

2 min. za čitanje

Nebrojeno je puta u prethodne četiri godine, naš portal bio izložen raznim napadima, od kojih su neki nakratko ugasili naš rad. Želja je to mnogim egocentričnim vladarima, ali na njihovu nesreću, ni ovaj posljednji, usitinu i malo teži od prethodnih nije trajao dugo. Svega nešto više od dva dana je trajala blokada našeg rada.

Nakon što smo na adrese Općine Lukavac uputili nekoliko pitanja BITNIH ZA SVE GRAĐANE, na koja naravno nismo dobili odgovore, desio se blaži napad.

Napadi verbalne prirode su svakodnevnica od strane pojedinca, ali nakon što smo objavili i zvaničnu Facebook statistiku posjeta našeg portala, kao jedan od dokaza povjerenja naših građana i našeg desetogodišnjeg rada, desio se “napad tehničkog karaktera” koji je u prvom mahu odbijen.

Nedugo nakon toga još nekoliko objavljenih vijesti je očigledno zasmetalo onima koji u doba pandemije žele skriti svoju nesposobnost i svu pažnju posvećuju traženju krivca u novinarima i iznošenju istine, te je naš portal od 28.marta bio nedostupan za čitatelje.

Ovim putem se izvinjavamo svim našim čitateljima, problemi tehničke prirode kako smo ih nazvali, izazvani su željom pojedinaca kojima smetamo, ali na njihovu nesreću uspješno su riješeni. “Udarili su na naš stari server”, već “istrošen” od velikog broja posjeta, ali na sreću podaci se svakodnevno čuvaju i nikada nisu došli u pitanje. Sada nastavljamo još bolje, na novom, puno boljem serveru i sa još većom energijom i željom za radom.

Medijski mrak, režimska televizija, podobni džepni novinari i lični vozači, naš su motiv da sve vas nastavimo informisati o svim dešavanjim na našoj općini, ali i šire.

Narednih dana ćemo dio svoje pažnje posvetiti nesposobnoj Općinskoj administraciji u doba najveće pandemije, objavit ćemo pitanja na koja nam nisu smjeli dati odgovore, analizi rada Kriznog štaba Općine Lukavac, ali i načinu rada “stranačkih” volontera… o tom po tom.

I za kraj svima onima koji žele da nas nema:

Nikada nas nećete ušutkati. Mandati prolaze, SodaLIVE ostaje i gazi svoju 11 godinu kao jedini Lukavački info portal!

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SODALIVE i Dino Osmanovic ,koji su nam dali mogucnost objavljivanja licnih stavova zasnovanih na cinjenicama i iskustvu,imaju moju apsolutnu podrsku u realiziranju slobodnih pogleda na drustveno-politicke prilike na opcini Lukavac kao i informiranju javnosti koja ima neotudjivo pravo da cuje ,procita i alternativni nacin razmisljanja i pisanja i da u njemu participira.S obzirom na visegodisnju kampanju koju vodi sadasnji vrsilac duznosti nacelnika,koja je kulminirala u ova zla vremena,kada drustvu treba istinsko jedinstvo u borbi protiv virusa i,narocito, posljedica,duznost svakog slobodnomisleceg covjeka je da stane u obranu prava i slobode medija. Bez toga nema demokratije niti prosperiteta. Svaki temelj populizma je individualni egoizam koji urusava drustvo i vodi apsolutizmu. Njemu se moze suprotstaviti samo konstruktivna sloboda misljenja i govora.Rijec je o pravu i obavezi.

Bravo!

Zajedno do pobjede.

Podrška za Sodalive.
Dole cenzura, dole režimska TV, dole stranački volonteri, dole ON ,dole pandemija.

Molio bih bhtelecom da nam vrati pornice

Delić je Lukavački Vučić.