fbpx

Lukavačka kompanija predstavljena na CCE International – sajmu industrije pakovanja u Minhenu (FOTO)

3 min. za čitanje

U Minhenu (Njemačka) je, u periodu od 15. do 17.03.2022. godine, održan CCE International – sajam industrije pakovanja, na kome se osim nekoliko stotina izlagača predstavila i lukavačka kompanija Provision.

Provision doo Lukavac je kompanija osnovana 2009. godine, specijalizirana za mašinstvo i konsalting, a u prethodnih par godina ovaj tim je u potpunosti koncentrisan na mašinogradnju, odnosno izradu mašina za industriju pakovanja.

Uloga izlagača na renomiranom sajmu za djelatnost kojom se bave, za njih je kažu nova prilika – “Svako izlaganje i prezentacija naših proizvoda u svijetu otvara nam vrata za proširenje našeg poslovanja. Naravno da stečena iskustva i poznanstva u svijetu biznisa značajno utiču i na sam razvoj i unaprjeđenje proizvodnih procesa, što nadalje poboljšava našu uslugu, ali i sam kvalitet. Na posljednjem sajmu u Minhenu, uspjeli smo privući pažnju, ostvariti kontakte, ali i premašiti svoja očekivanja sklapanjem direktnih dogovora sa novim kupcima.” – istakao je u početku razgovora za naš portal Nermin Jusufović.

Mašine, za koje kažu da su u potpunosti domaće – lokalne izrade, iz proizvodne hale u Industrijskoj zoni u Lukavcu, u posljednjih su godinu i pol dana otpremljene su u zemlje Europske unije, a trenutno se privode kraju pripreme za isporuku na istočnoevropsko tržište. – “Globalna situacija, prvo sa pandemijom, a sada i sa novonastalom situacijom u svijetu svakako utiče na uslove poslovanja. Međutim, ime i kvalitet na kojem smo radili u prethodnih godinu i pol omogućavaju nam dodatnu potražnju za našim proizvodima.” – ističe Nermin.

Provision trenutno upošljava 15 radnika, sa prosjekom ispod 32 godine. “Tim koji je sastavljen od mladih ljudi zajedničkim je radom uspio ono što su nam govorili da je nemoguće. Zapravo smo prebacili zadane ciljeve čak i prije roka koji smo sebi odredili. Suština je svakako u timskom radu, zadovoljnom radniku i povoljnim uslovima. Za uspjeh na bh i inostranom tržištu to su zapravo i preduslovi bez kojih je svaki naredni korak nezamisliv.”

Osim toga, ova kompanija je zajedno sa zastupnikom Solid Worksa za BiH i firmom Strojotehnika Zagreb (Hrvatska) za Elekto mašinsku školu u Lukavcu u prethodnom periodu obezbijedila 70 licenci softwar-e Solid Works (60 software-a) i Solid CAM (10 software-a). “Ovaj software koriste učenici mašinske struke u svakodnevnoj obuci. Riječ je o izuzetno vrijednoj opremi koja će olakšati rad kako učenicima tako i predmetnim profesorima. To je još jedan pokazatelj našeg opredjeljena kada je u pitanju ulaganje u znanje, obrazovanje i nove snage, kao i lokalnu zajednicu.” – kažu iz Pro Visiona.

U narednom periodu će kako kažu predstaviti svoje proizvode na još nekoliko svjetskih sajmova, čime bi već do polovine godine ispunili ciljeve i očekivanja za 2022.godinu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments