fbpx

Zemljotresi u BiH u narednih 50 godina, kakva je sigurnost zgrada u Lukavcu?

1 min. za čitanje

Proteklog vikenda Lukavčani su osjetili tri zemljotresa različitih jačina, od kojih je jedan iznosio čak 4.9 stepena po Richteru što spada u kategoriju snažnih, navodi se na stranici Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Iz kompanije Delta Lukavac žele zahvaliti kupcima na iskrenim porukama, koje su im kako kažu dodatni “vjetar u leđa” i poruka da rade odličan posao:

Nakon zemljotresa dobili smo mnogo poziva od strane naših kupaca, koji nisu krili oduševljenje. Naše zgrade AAM1 i AAM2 su projektovane za zemljotrese jačine 9+ stepena po Richteru, jer ne štedimo na materijalima. Izjavili su iz kompanije Delta.

Imajući u vidu da će prema izjavi inžinjera geodezije i profesora geografije Vedrana Zubića zemljotresi pogađati naše područje u narednih 50 godina, posebnu pažnju bi trebalo obratiti na kvalitet objekta u kojem boravite.

Mi smo poznati da zgrade gradimo u savremenom duhu sa najsavremenijim materijalima i sa Eurocode standardima za stanovanje. Naši kupci su naša najbolja reklama, a dovoljno je posjetiti neku od naših zgrada i uvjeriti se u kvalitet gradnje. Ono što sa sigurnošću možemo reći, naše zgrade ispunjavaju sve propisane uslove da budu bezbijedne na zemljotrese. Izjavili su iz kompanije Delta.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak