OSTEOMEDIC: Iskoristite akcijske cijene usluga korekcije usana i botox terapije!

9 min. za čitanje

Poliklinika Osteomedic u petak i subotu, 28. i 29. maja ugostit će dr. med. Sonju Đorđević spec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije iz VS Clinic and Beauty Beograd.

U Poliklinici obavaljat će se:

 • Operacija mladeža i promjena na koži,
 • Transplatacija kose i obrva,
 • Hijaluronski fileri,
 • Face lifting,
 • Zatezanje nadlaktica,
 • Mezoterapija,
 • PRP Tretman krvnom plazmom,
 • Hiperhidroza BOTOX smanjenje prekomjernog znojenja,
 • VISTABEL ( BOTOX ) prevencija i ublažavanje bora,
 • Korekcija podocnjaka,
 • Korekcija nosa,
 • Korekcija usana,
 • Konturisanje jagodica,
 • Ellanse stimulator kolagena,
 • Korekcija brade i ivice vilice,
 • Biorevitalizacija kože.

AKCIJA: Iskoristite akcijske cijene usluga korekcije usana i botox terapije u iznosu od -30%

Rezervacije na broj telefona 061 24 10 10

TERAPIJA BOTOXOM

Jedan od najpopularnijih anti-age, odnosno tretmana podmlađivanja, podrazumijeva primjenu Botulinskog toksina, u našoj zemlji registrovanog kao Vistabel. Riječ je o prirodnom, pročišćenom proteinu koji doprinosi usporavanju prvih znakova starenja.

Vistabel terapija protiv bora na koži lica u estetskoj hirurgiji i medicini koristi se već više od 20 godina kao najučinkovitiji “brisač” bora u zonama oko očiju i na čelu. Minimalno je bolan (možete eventualno osjetiti blago peckanje), a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Kada se ispravno koristi, vašem čelu može dati privlačan i mladolik izgled.

Tretmanom se ne postiže samo uklanjanje horizontalnih bora na čelu, već i bora smejalica i bora mrštilica, suptilno se podižu obrve i kapci i uklanja izgled ljutnje, umora i začuđenosti.

Važno je napomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontroliše kvalitet i sigurnost hrane i lijekova. Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon dobijenog odobrenja, na Vistabel tretman odlučilo više od milion ljudi.

Danas se ovaj tretman na godišnjem nivou izvede 5-6 miliona puta, što ga čini brojem jedan u estetici lica u svijetu.

Vistabel je proizvod američke farmaceutske firme Allergan, a naša poliklinika je referentni trening centar upravo ovog proizvođača.

Kome je namijenjen Botox/Vistabel tretman?

Osobe koje treba da se podvrgnu Vistabel tretmanu su one kojima su se kapci i obrve spustili usljed procesa starenja, koje žele da osvježe svoj izgled, ali i one koje žele da preventivno spriječe nastanak bora.

Vistabel veoma dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti tih mišića. U slučaju kada su bore prilično izražene i duboke, a koža izrazito opuštena, Vistabel terapija bora ih ne može u potpunosti izbrisati. U tim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabel-a i hijaluronskih filera.

To su razlozi zašto se osobama starijim od 65 godina preporučuje Vistabel tretman u kombinaciji sa filerima.

PRIPREMA

U sklopu pripreme zaVistabel tretman nužan je detaljan uvid u raspored i građu facijalnih mišića jer se oni od osobe do osobe mogu bitno razlikovati.

Prije nego što doktor odobri tretman, obavestite ga o svim važnim pojedinostima – ukoliko dojite, uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utiče na nerve i mišiće, jer one povećavaju rizik od nuspojava.

Prije intervencije tretirani dio se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

PROCEDURA

Vistabel tretman djeluje tako da blokira signale od nerava prema mišićima. Kada se ubrizga u mišiće, blokiraju se nervni signali, mišići se opuštaju, a bore izravnavaju.

S obzirom na to da je relativno kratkog vijeka trajanja, efekat Vistabel-a kao medicinsko-kozmetičkog postupka se ograničava.

Botulinski toksin, poznatiji kao Botox (botoks), ubrizgava se direktno u mišiće odgovorne za kreiranje mimičnih horizontalnih i vertikalnih bora na čelu, kao i bora u spoljnim uglovima očiju i korijenu nosa. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 3-6 mjeseci kako bi se održao mladolik i svjež izgled.

Važno je napomenuti da je kod ponovljenih tretmana estetski efekat pomlađivanja dugotrajniji.

OPORAVAK I REZULTATI

Nakon Botox-a je potrebno izbjegavati saginjanje glave naredna 24h, naporne fizičke aktivnosti, kao i saunu i solarijum. Nekoliko dana nakon tretmana postepeno se vidi rezultat, jer Botox sve više djeluje na mišiće. Iako pokreti nisu u potpunosti onemogućeni, kretanje mišića je smanjeno, pa bore bivaju manje primetne ili potpuno neprimetne. Postupak je potrebno ponavljati svakih nekoliko mjeseci.

Dobra vijest je da se odmah po završetku tretmana možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Imajte na umu da je moguće da se na mjestu uboda pojavi manja modrica koju možete prekriti puderom.  

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima predviđenim za aplikovanje. Takođe, ne smije se izvoditi na osobama koje su osjetljive, tj. alergične na bilo koji sastojak preparata.

Kod osoba s pojedinim neurološkim poremećajima (ALS – amiotrofična lateralna skleroza, Myasthenia Gravis ili Lambert-Eatonov sindrom) povećan je rizik od pojave ozbiljnijih nuspojava.

Crvenilo, svrab kože, blagi otok i pojava modrica spadaju u moguće nuspojave koje prolaze brzo. U rijetkim slučajevima mogu se javiti glavobolja, privremeno spuštanje očnih kapaka, vrtoglavica i nesanica. Do pojave bola, eriteme, na mjestu aplikacije i oslabljenosti mišića može doći u veoma rijetkim situacijama. Te pojave se povezuju sa postupkom zato što se javljaju prve nedjelje nakon tretmana. Ipak, sve one su privremene i ne traju više od nekoliko nedjelja.

APLIKACIJA FILERA

Od davnina su se usne smatrale simbolom ženstvenosti i senzualnosti, iako se ideal oblika mijenjao kroz vrijeme. Tokom prethodne decenije je, iz godine u godinu, rasla popularnost punijih, oblikovanih usana, a danas je zahvaljujući modernoj medicini ovu korekciju moguće uraditi za svega nekoliko minuta, potpuno bezbjedno i sa rezultatima koji traju skoro godinu dana.

Pored povećanja usana, osnovni motiv za njihovu korekciju je i podmlađivanje usana i cijele perioralne regije, kao i korigovanje asimetrija, isticanje oblika ili konture.

Ključne stvari na koje treba obratiti pažnju ukoliko razmišljate o korekciji usana su stručnost ljekara, njegovo iskustvo i kvalitet materijala koji se koristi. Podjednako je važno i zajedničko razumijevanje željenog ishoda.

Dr Sonja Đorđević za samo nekoliko minuta, bez bola, kreira savršen izgled usana uvijek poštujući princip “manje je više”.

PRIPREMA

Prije postupka je važno obaviti konsultaciju sa doktorom i definisati kakav se efekat želi postići, jer od toga zavise vrsta i količina hijalurona koji će se koristiti. Na tom pregledu doktor će vas uputiti u sve važne detalje –proceduru, očekivane rezultate, moguće neželjene efekte i oporavak.

Prije intervencije, a prilikom popunjavanja upitnika, podjednako je važno naglasiti dijagnostikovane alergije, kao i lijekove koji se u tom trenutku uzimaju. Potom se područje usana dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom – u kremi.

Šta je obavezno za pacijente prije nego što dođu na tretman?

 • doći bez šminke
 • ne uzimati aspirin 7 dana pre tretmana
 • doći u tamnoj garderobi
 • lagani obrok pre tretmana
 • doći bez upadljivog nakita

PROCEDURA

Nakon 15 minuta djelovanja anestetik se uklanja, usne ponovo dezinfikuju i započinje se sa aplikacijom hijaluronskih filera tankom iglom ili kanilom. Različitim tehnikama postižu se različiti efekti, a u zavisnosti od vaših želja i potreba.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta i, zahvaljujući lidokainu u hijaluronskom fileru, kao i anestetiku u kremi, procedura nije bolna, već se može osjetiti manja neprijatnost.

OPORAVAK I REZULTATI

Prvih nekoliko dana nakon intervencije mogući su prolazni otoci i modrice na mjestu uboda. Tokom prvih 24h neophodno je izbjegavati vrela pića, a tokom narednih nekoliko dana i naporne fizičke aktivnosti, sunce, saunu i solarijum. Rezultat je vidljiv odmah, a finalni posle smirivanja otoka, u periodu do tri nedjelje nakon intervencije.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Komplikacije ozbiljnije od prolaznih modrica i otoka izbjegavaju se odabirom iskusnog i sertifikovanog doktora, koji koristi kvalitetne materijale.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments