fbpx

YouTube zabranio blokiranje reklama i povećao cijenu premium pretplate

2 min. za čitanje

YouTube donosi nepopularne odluke, a sada je na redu povećanje cijene pretplate za sve one koji više ne žele gledati reklame na platformi.

YouTube je počeo povećavati cijene Premium pretplate u određenim regijama, što uključuje dijelove Evrope, Azije, Okeanije i Južne Amerike. Korisnici iz različitih krajeva svijeta sada prijavljuju da im je platforma poslala e-mail obavještavajući ih o predstojećim promjenama.

Kako tvrdi YouTube, “ova odluka nije donesena lako”, ali će poskupljenje mjesečne pretplate omogućiti kompaniji da nastavi razvoj Premium usluge i podršku kreatorima i umjetnicima na platformi. Postojeći korisnici će osjetiti povećanje cijene tek za tri mjeseca, dok će poskupljenja za sve one koji tek planiraju pretplatiti se na YouTube Premium važiti od sljedećeg ciklusa naplate.

Od 1. novembra, YouTube Premium će poskupjeti u Argentini, Australiji, Austriji, Čileu, Njemačkoj, Poljskoj i Turskoj, kako za individualne tako i za porodične planove. Trenutno, cijena pretplate u Srbiji i dalje iznosi 12KM, odnosno 20KM, ali nije jasno da li će poskupljenja stići i kod nas.

Nova odluka stiže nedugo nakon što je YouTube širom svijeta zabranio blokiranje reklama i pozvao sve korisnike da isključe svoje blokatore ili se pretplate na Premium servis. Oni koji se ne pridržavaju više neće moći gledati video sadržaje na platformi, dok će oni koji se odluče izdvojiti mjesečni iznos moći gledati iste bez reklama i imati pristup ekskluzivnim funkcijama.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments