fbpx

U Njemačkoj bušilicama ‘upali’ u trezor i ukrali 6,5 miliona eura

1 min. za čitanje

Policija u zapadnonjemačkom gradu Emmerichu na Rajni traga za počiniteljima koji su početkom mjeseca iz zgrade Carinske uprave ukrali 6,5 miliona eura, objavljeno je u srijedu. Kako je saopćila policija, prema dosadašnjim saznanjima skupina provalnika specijalnim bušilicama je prodrla u trezor Carinske uprave u Emmerichu na Rajni, koji se nalazi u blizini njemačko-nizozemske granice.

Svjedoci su u nedjelju 1. novembra u ranim jutarnjim satima začuli zvuk bušilice te kasnije primijetili grupu muškaraca odjevenih u crno kako u kombi lokalnih registarskih oznaka ukrcavaju torbe u kojima se vjerojatno nalazio ukradeni novac. Jedan od prolaznika je fotografirao osobu koja se u to vrijeme nalazila ispred zgrade Carinske uprave, što sada koristi policija u potrazi za počiniteljima. Istražitelji polaze od pretpostavke da su počinitelji dobivali informacije iz redova djelatnika carine ili policije.

“Moja prva pomisao je bila: provalnici su bili dobro informisani. Sada provjeravamo ko je tačno znao da se u trezoru nalazi tolika količina novca”, rekao je viši državni tužilac GuenterNeifer. On je dodao kako je čitava akcija izvedena “izuzetno profesionalno”. Policija Sjeverne Rajne-Vestfalije nudi 100.000 eura nagrade za hvatanje pljačkaša.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments