Stručnjak za trikove u domaćinstvu na TikToku podijelio je svoje savjete i trikove kako pravilno pohraniti hljeb i osigurati da niti jedna kriška ne propadne.
“Kupio sam hljeb na tržnici, a samo nekoliko dana kasnije pojavila se plijesan. Najbolji je svježe pečen, ali ne traje dugo. Evo kako zamrznuti i sačuvati svoj svježe pečeni hljeb”, rekao je.
On je istakao da je važno hljeb pustiti da se ohladi prije nego što se jako čvrsto umota plastičnom folijom.
“Ako ste uzeli štrucu, a vruća je i svježa, provjerite je li potpuno hladna prije nego što je zamotate. Podjela na porcije je ovdje ključna. Zadržite ono što ćete odmah upotrijebiti. Ostatak hljeba trebate podijeliti na porcije i svaku od njih jako čvrsto omotati prozirnom folijom i to odmah. Nemojte čekati”, istaknuo je.
Folija će ga hermetički zatvoriti i spriječit će oštećenja u zamrzivaču i sačuvati hljeb.
Ne jest