Snažno nevrijeme pogodilo Francusku, Belgiju i Holandiju

2 min. za čitanje

Najmanje 250.000 domaćinstava u Francuskoj ostalo je bez napajanja električnom energijom, a vozovi su zaustavljeni od Normandije do Pariza nakon snažnih vjetrova koji su prošli kroz sjeverni dio Francuske, Nizozemske i Belgije.

Lokalni mediji javili su da su četiri osobe povrijeđene u nizozemskom gradu Barendrehtu, južno od Roterdama, dok su snažni vjetrovi rano jutros skidali crijep s krovova i kidali stabla iz korijena u naseljenom području.

Oluja je sinoć počela na britanskoj obali Atlantika. Francuska meteorološka služba zadržala je danas upozorenja na oluju na sjeveroistoku, blizu granica s Njemačkom, Belgijom i Luksemburgom.

Vjetar je dostigao brzinu od 175 kilometara na sat u gradu Fekamu u Normandiji, javio je AP.

Željeznički saobraćaj ometen je i u Nizozemskoj, a vatrogasci belgijskog grada Vesterheka intervenisali su desetak puta kako bi otklonili štetu nanesenu u oluji.

Njemačka meteorološka služba upozorila je na nalete vjetra brzine do 105 kilometara na sat u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Njemačke, dok se u planinskim predjelima očekuju naleti i do 120 kilometara na sat.

Jedan muškarac lakše je povrijeđen kada ga je pogodila grana u gradu Delmenhorstu na sjeverozapadu Njemačke.

Dva zoološka vrta u Berlinu zatvorena su na jedan dan, jer su najavljeni snažni vjetrovi, a životinje su uvedene u zatvorene prostore.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar