fbpx

Sljedeće sedmice stiže iPhone 12

3 min. za čitanje

Apple je u utorak uvečer poslao službene pozivnice za online događaj na kojem će biti predstavljena nova linija iPhonea te možda i ponešto ostalog hardvera.

Apple nastavlja s klasičnim ritmom predstavljanja novih iPhonea tokom jeseni, s razlikom što će se ove godine taj događaj, umjesto u prvoj polovici septembra, održati sredinom oktobra. Razlog za odgodu je, dakako, pandemija koronavirusa, zbog koje će i predstavljanje prvi puta biti održano online. Ovoga utorka, sedam dana prije samog događaja, ponovno prema ustaljenom običaju, poslane su i službene pozivnice za praćenje web prijenosa koji će započeti sljedećeg utorka, 13. oktobra u 19 sati po našem vremenu.

Ponovno, kao što to svaki puta biva, javnost je odmah prionula na dešifriranje pozivnice ne bi li dokučili kakva je iznenađenja Apple pripremio za ovu godinu. Pozivnica je naslovljena s “Hi, Speed”, što je igra riječi koja se referira na “veliku brzinu” – pa je sasvim jasno da će jedan od glavnih aduta nove linije iPhonea biti upravo brzina. No, nije sasvim jasno na koju se brzinu ovo odnosi, na brze 5G mreže, brze A14 procesore ili brze ekrane s osvježavanjem na 120 Hz. Ili pak na svo troje? Vidjet ćemo u utorak.

Nadalje, logotip nagrižene jabuke ovoga je puta smješten unutar četiri plavo-narančasta kruga. Neki ovu činjenicu vide kao znak da će novi iPhone imati 4 kamere (ili 3 kamere plus lidar), te da bi mogao dolaziti u više boja. Nagađanja niti tu ne staju – krugove neki tumače i kao predskazanje AirTagsa, malenih okruglih Bluetooth uređaja koje bi Apple također mogao predstaviti, a koji će služiti za lociranje izgubljenih stvari.

Sve ove informacije još su na razini špekulacija, dok je ono najvažnije – linija iPhonea 12 – gotovo pa sasvim razotkrivena u proteklim mjesecima. Prema posljednjim informacijama koje su procurile u javnost, iPhone 12 dolazit će u četiri verzije: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro te iPhone 12 Pro Max. U kutiji s njima, koliko znamo, neće dolaziti slušalice i punjač, a početna cijena najjeftinijeg modela, naziva mini, mogla bi biti “samo” 649 dolara.

Ovogodišnju pozivnicu korisnici novijih iOS i iPadOS uređaja mogu pogledati i u proširenoj stvarnosti, dok će prijenos biti moguće gledati na Appleovim stranicama i vjerojatno putem YouTube prijenosa uživo.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hoceli iste osobe ,koje su docekale-nacelnika poslije oporavka,da docekaju i-IPHON 12,uz sargiju,i uvlacenje ponovo u G…..