Razbio skupocjenog Ferrarija na prvoj vožnji

2 min. za čitanje

Policija u britanskom Derbyshireu objavila je fotografije karamboliranog Ferrarija 488, koji je novi vlasnik preuzeo istog jutra, vozio ga otprilike 3 kilometra, i – razbio

Ovogodišnji prvi april pamtit će jedan vozač iz britanskog grada Darbyja, ali ne po kakvoj dobroj zafrkanciji već po prilično neslanoj šali koju mu je priuštila – sudbina. Tog je jutra, naime, sretni vlasnik preuzeo automobil koji je upravo bio kupio, Ferrari 488. Potom je krenuo u svoju prvu vožnju njime, prešao manje od dvije milje (ili oko 3 kilometra) i potom se njime slupao.

Fotografije s mjesta nesreće na Twitteru je objavila policija Derbyshirea, uz napomenu kako se ne radi o prvotraprilskoj šali te kako u nesreći nema ozlijeđenih. Doznaje se i kako je u prometnom incidentu sudjelovalo samo jedno vozilo. Može se zaključiti, dakle, da je ushićeni ili neiskusni novi vlasnik Ferrarija jednostavno pretjerao i izgubio kontrolu nad njime te se zabio u zaštitnu ogradu. Srećom nitko nije ozlijeđen – osim ponosa novopečenog ferrariste.

Inače, ovaj model Ferrarija proizvodio se od 2015. do 2019. godine, kao zamjena je za model 458. Pogonjen je središnje postavljenim 3,9-litrenim turbo V8 motorom snage 670 KS, s kojim očito treba biti vrlo oprezan kod doziranja snage. Kao novi koštao je i do 400.000 eura, a danas se ovakav polovan može naći i za oko 200.000 – 250.000 eura.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar