fbpx

PRIZORI SU NESTVARNI Indija prije i za vrijeme koronavirusa nije ista država

2 min. za čitanje

Gradovi u Indiji konačno su prodisali. Kvalitet vazuha u Delhiju konačno je označen kao dobar samo nekoliko dana nakon što je čitava zemlja stavljena u karantin zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Od 25. marta u Indiji su zatvorene kancelarije, škole, bioskopi, tržni centri, marketi i pružaoci usluga koje nisu od vitalnog značaja.

Zaustavljeni su i svi oblici javnog prevoza, poput metroa, autobusa, međudržavnih vozova i unutrašnjih i međunarodnih letova za civilno kretanje.

Međutim, ovi trenutno ohrabrujući podaci ne ne bi trebalo da oduzmu potrebu za doslednim promenama politika u cilju popravljanja kvaliteta vazduha i borbe protiv klimatskih promena, prenosi Bizlife.

– Nisam video plavo nebo iznad Delhija poslednjih deset godina. Udisanje vazduha ovde ozbiljno šteti zdravlju ljudi, a u celoj ovoj pandemijskoj krizi pozitivnu stvar predstavlja činjenica da možemo da izađemo i udahnemo svež vazduh – objasnio je za CNN Joti Pande Lavakare, osnivač organizacije Care for Air.

Indija

Analitičar iz Delhija Sunil Dahia je za CREU objasnio kako je promena znatno primetna, ali i kako je svestan da će se sve vratiti na staro čim se vanredno stanje okonča: “Ali to nije razlog da prestanemo da slavimo i uživamo, nadam se da će nam ovo poslužiti kao lekcija za naredni period”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments