fbpx

Preokret na tržištu: Xiaomi pretekao Apple

2 min. za čitanje

Smjena na trećoj poziciji, ali ono što iznenađuje su osma i deveta pozicija, koju drže dva nekad velika igrača.

Apple je pao jedan procenat u odnosu na Q3 2019. godine, ali je zato Xiaomi napredovao čak oko 45 procenata i to je dovelo do smene na poziciji broj tri.

Samsung je prvi, Huawei drugi, dakle Apple četvrti, a Vivo je peti. Nekada jedni od najvećih igrača, u trećem tromesečju vratili su se u Top 10 globalno najjačih proizvođača telefona, u pitanju su Motorola i LG

Motorola je davne 2009. godine bila jedna od najzaslužnijih za pokretanje manije zvane Android, ali u sledećih par godina, ta kompanija je izgubila korak sa konkurencijom. Proteklih godina smo bili svedoci „ponovnog rađanja“ Motorole, najzaslužniji za takav uspeh je poslovni model ove kompanije. Naime, počeli su da prave jeftinije, a kvalitetnije pametne telefone, da bi postepeno isti model primenili i na uređaje srednjeg cenovnog ranga.

Povratak za sto gde sede veliki igrači je upotpunjen ove godine, jedan od najvažnijih razloga za to su odlični premijum telefoni, Motorola Edge+ 5G i Motorola Razr 5G! Upravo zbog tih razloga je Motorola isporučila više od 10,5 miliona uređaja samo u trećem kvartalu ove godine, što je dovelo ovu kompaniju do osmog mesta!

Na sedmom mestu je Realme koji je distribuirao 14,5 miliona telefona, što je rast od 249% u odnosu na drugi kvartal, kao i godišnje povećanje od 43% u odnosu na isti period prošle godine. Devetu poziciju je zauzeo LG sa prodatih 9,3 miliona uređaja, što je za 38% više u odnosu na prethodni kvartal. U našoj galeriji pogledajte celu listu!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments