fbpx

Paketići iz TK usrećili mališane u šatorskim naseljima u Turskoj i Siriji (VIDEO)

1 min. za čitanje

Najljepši MFS-EMMAUS-ov konvoj “Djeca djeci od srca” stigao je u Tursku i Siriju. Prepunih 8 šlepera natovarenih sa 33.540 paketića za djecu i 28 tona druge humanitarne pomoći, stigao je u Tursku i Siriju.

Složile su se male ruke iz svih obrazovnih ustanova sa Tuzlanskog kantona u akciji “Djeca djeci” a naknadno se priključili učenici iz Brčko Distrikta, nekoliko škola iz Podrinja i Zenice pa se sve zajedno poslalo kako bi se obradovalo što više mališana. “MFS-EMMAUS podijelio jedan dio paketića koji su stigli danas u Rejhanli.

Paketići iz konvoja “Djeca djeci od srca” podijeljeni su za mališane u šatorskim naseljima u predgrađu Antakye. Radost djece teško je riječima opisati,” naveli su iz Udruženja, ali u ranijim saopštenjima naveli da pomoć nije samo za djecu:

“Odlučili smo da konvoj pored radosti za djecu napunimo i humanitarnom pomoći koja će usrećiti i njihove preživjele roditelje u zemljotresu kao i sve druge ljude u potrebi. U tome su nam pomogle razne prijateljske organizacije pa je pored paketića dostavljeno i  prehrambenih i higijenskih paketa, brašna, tjestenine, grijalica, agregata, posteljine i drugih neophodnih potrepština.” naveli su iz Udruženja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments