fbpx

Ovo su proizvodi na kojima nas najčešće varaju u prodavnicama

3 min. za čitanje

Kako je krenula inflacija u svijetu, tako se i veliki trgovački lanci, pa i proizvođači razmišljaju kako da što više zarade. Oni koriste nekoliko trikova kojim nam uzimaju više novca iz dana u dan.

Koliko puta ste ovih dana otišli u radnju pa se zapitali gdje vam nestade novac? Kupite veliko pakovanje toalet-papira , a onda za nekoliko dana ga opet kupujete.

Imate utisak da stalno dajete novac za isti jeftini proizvod, pa umjesto da vam ostane para u novčaniku, to se ne dešava jer često pazarite iste jeftine proizvode. Evo zašto se to dešava.

Čokolada je sve manja

Sigurno ste primjetili da čokolada od 100 grama više nema 100 grama. Spala je na 90, pa na 80, a neka čak ima 75 grama. Problem je što je pakovanje isto kao što je bilo kad je težila 100 grama, a i cena joj se nije menjala.

Tako vi plaćate istu ili čak veću cijenu za manju gramažu!

Deterdženti od litar više nisu litar

Dobro razmislite kad sljedeći put pomislite da se cijena detrdženta nije mnogo mijenjala, jer je situacija takva da je litarsko pakovanje spalo na 750 mililitara, a pakovanje je doslovno iste veličine.

Jeftin toalet-papir u velikim pakovanjima – ogromna prevara

Toalet-papiri velikih proizvođača u svom sastavu imaju veliki procenat reciklaže koji je najčešće skoncentrisan u srednjem sloju i ne samo da je upitan za naše zdravlje već je rolna samo na oko iste debljine kao ona koju koristimo godinama od proizvođača kojem verujemo.

Naime, ti papiri s reciklažom su puni hemikalija, ali su i teži, pa rolna ima manje namotaja papira. Zato imate utisak da stalno kupujete toalet-papir i da vam i jeftino pakovanje ne traje kao nekad!

To se dešava jer su rolne u stvari sa manje papira, koji se gotovo raspada u ruci, pa onda se više troši i češće kupuje. Umjesto tako ishitrenih kupovina, bolje je pazariti toalet-papir renomiranog proizvođača jer je i bezbjedan i ima ga više na rolnama. Da biste izbjegli zdravstvene probleme i uštedjeli novac uvijek provjerite da li je toalet papir koji kupujete od 100% čiste celuloze.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments