Objavljene fotografije pluća od dva pacijenata: Oba imaju koronu. Jedan je vakcinisan, drugi nije

1 min. za čitanje

Šokantne fotografije rendgena pluća dvoje pacijenta pokazuju koju razliku vakcine doista čine. Fotografije pokazuju utjecaj virusa na pluća pacijenata oboljelih od COVID-19, ali jedan je pacijent vakcinisan, dok drugi nije.

“Oni koji se jako razboljeli su nevakcinisane osobe”, kazao je šef u Medicinskom centru Deer Valley dr. Sam Durrani te dodao kako nevakcinisane osobe često moraju biti na mehaničkoj ventilaciji ili kisiku, navodi The Sun. 

“Pluća nevakcinisanog pacijenta pokazuju više protoka zraka, s većim dijelom pluća osobenim u crno, što znači da nema oštećenja ili je ono malo. S druge strane, rendgen nevakcinisane osobe pokazuje da su pluća zakrčena, što ograničava protok kisika u cijelom tijelu”, kazao je doktor Durrani.

“Vakcine štite od težeg oblika bolesti i smrti kod većine ljudi koji dobiju koronu” objasnio je.

Podaci američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je rizik od umiranja od COVID-19 11 puta veći za nevakcinisane odrasle osobe od onih koji su . Smrti osoba koje su u potpunosti vakcinisane čine 1% ukupnih smrti od COVID-19 u Engleskoj.

 “Vakcine djeluje izuzetno dobro i sprječava da virus napreduje do upale pluća ili da infiltrira pluća”, utvrdio je doktor Durrani. 

Podijeli ovaj članak
1 komentar