fbpx

Objavljen prvi trailer nestrpljivo očekivane igre GTA 6

2 min. za čitanje

Prvi trailer dugo i nestrpljivo očekivane igre Grand Theft Auto 6 objavljen je na videoservisu YouTube.

Zvanično objavljivanje trailera najavljeno je za 5. decembar u 15:00 sati po našem vremenu, no plan kompanije Rockstar Games je propao nakon što je klip “procurio” i pojavio se na društvenoj mreži X.

Iako je profil koji je objavio klip ubrzo suspendovan, trailer je skupio veći broj pregleda, tako da u Rockstaru više nisu imali razlog da čekaju. Prvi zvanični uvid u igru GTA 6 pojavio se oko ponoći na YouTube kanalu kompanije, a premijeru su gledale desetine hiljada korisnika. Pregledi su već nakon sat vremena bili milionski.

Trailer je potvrdio brojne male detalje koji su se povremeno pojavljivali o igri u protekle dvije godine, uključujući okruženje grada Vice City, kao i prvu protagonisticu uz muškog lika u popularnom serijalu s elementima priče za koju su kao inspiracija poslužili Bonnie i Clyde.

U traileru je potvrđeno da igra izlazi na tržište 2025. godine, ali nije precizirano za koje platforme će biti dostupna.

“Curenje” trailera nije prvi ovakav slučaj vezan za GTA 6. Ranije ove godine je ustanovljeno da je tinejdžer iz Velike Britanije odgovoran za prošlogodišnje objavljivanje 90 snimaka iz razvojnog procesa igre.

Osim toga, ove sedmice se na TikToku pojavio snimak igre koji je navodno objavilo dijete jednog od uposlenika Rockstara.

Podsjetimo, GTA V je izašao u septembru 2013. godine tako da se na “Šesticu” već sada čeka duže od desetljeća.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments