fbpx

Norveški ministar podnio ostavku jer je nosio službeni mobitel na odmor

2 min. za čitanje

Norveški ministar ribarstva Per Sandberg podnio je ostavku nakon priznanja da je prekršio vladine sigurnosne protokole prilikom odmora u Iranu prošli mjesec.

Sandberg isprva nije obavijestio kolege o tome gdje odlazi na odmor, a sa sobom je nosio službeni vladin mobitel, zbog čega ga je ukorila premijerka Erna Soldberg jer je prekršio propise vlade o putovanjima. Pedesetosmogodišnji Sandberg, inače čelnik protuuseljeničke stranke Napredak, bio je izložen kritikama i unutar stranke pošto je u Iran poveo i svoju djevojku, 28-godišnju Bahareh Letnes, inače rođenu u Iranu, koja je norveško državljanstvo dobila prije 10 godina.

Manjinska koalicijska vlada Erne Soldberg, koja uključuje konzervativce, stranku Napredak i liberale, tako je izgubila popularnost kada je javnost saznama za Sandbergov put.

Premijerka je rekla da je od Sandberga odmah zatražila da mobitel preda sigurnosnim službama na provjeru, ali je svejedno bila na meti kritika opozicionih stranaka u parlamentu koje dovode u pitanje sposobnost vlade da se brine za nacionalnu sigurnost. Vlada traži od ministara da obavijeste premijerkin ured o tome gdje putuju, neovisno o destinaciji.

Također im je zabranjena upotreba službenih vladinih mobitela u zemljama s kojima Norveška nema uspostavljenu sigurnosnu saradnju. Novi ministar ribarstva je Harald Tom Nesvik, također iz stranke Napredak, napominje kabinet premijerke.

Norveška je najveći svjetski proizvođač lososa iz uzgoja, a morski su plodovi drugi najveći izvozni proizvod nakon nafte i plina.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tako je to u Norveskoj.Mala greska i-meraja.U Lukavcu nacelnik handri sluzbeni automobil po ozrenskim gudurama
i tuzlanskim parkinzima i jos se fali da je “u ime naroda”…
P.S. Nego, jel Ozren inostranstvo ?

Delić će podnijeti ostavku jer je kupio tri luksuzna auta za općinu u “Pavić komercu”, a onda sebi kupio lično kod istog dobavljača auto da mu se nađe.Obzirom da je on visokomoralna osoba po povratku sa mora prvi dan će podnijeti ostavku.

Eto ti na inspektore?

Dobra mu ova mrkulja