Neke stvari se nikad ne mjenjaju. A to je Niva 4×4

2 min. za čitanje

Osvježena Niva 4×4 Bronto, inače najluksuznija i najopremljenija Niva, donosi manje izmjene unutra i vani, ali i ponešto opreme koju ne biste očekivali

Lada Niva Bronto inačica je Lade Nive nastala iz paketa opreme za doradu Nive koji je radila druga kompanija. No, preuzimanjem od strane Avtovaza, Bronto je integriran u Ladu i sada izrađuje pakete za doradu njihovih vozila koji se prodaju kao serijska oprema. Najnoviji takav paket stigao je na Ladu Nivu 4×4 koja sada u verziji Bronto donosi dva paketa opreme: “Luxe” i “Prestige”.

Ovim je najopremljeniji terenski automobil iz ruske fabrike dobio verziju koja uključuje klima uređaj, te grijana sjedišta i retrovizore. U paketu “Luxe” isporučivat će se naglašeni metalni odbojnici, prošireni blatobrani te terenski točkovi od 15″. paket opreme “Prestige” će na to nadograditi plastične odbojnike, proširenja blatobrana i zaštite za pragove, svjetla za maglu i naglašenu prednju rešetku hladnjaka. Dodatna oprema u obje verzije može uključivati i krovni prozor te posebnu kamuflažnu boju.

Unutrašnjost je obogaćena potpuno novom instrumentnom pločom, novim i udobnijim sjedalima, poboljšanom izolacijom od buke i vibracija te novim GLONASS navigacijskim sistemom. Unatoč paketu udobnosti, iz Lade poručuju da Niva Bronto ostaje i dalje moćan terenski automobil s pogonom na sve točkove, blokadom diferencijala sprijeda i pozadi, kao i ojačanim ovjesom i zadnjom osovinom. Motor je i dalje atmosferski benzinac zapremnine 1,7 litara koji proizvodi 82 KS.

Lada putem svojih distributera zaprima narudžbe za novi model, a cijene se u Rusiji kreću, pretvoreno u našu valutu, između 14.000 – 16.000KM.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar