fbpx

Najgledaniji YouTube video svih vremena sada je – Baby Shark! Jeste li ga i vi pogledali?

2 min. za čitanje

Zarazna repetitivna dječja pjesmica južnokorejske kompanije Pinkfong premašila je dosadašnjeg rekordera po broju pregleda, ljetni hit Despacito, s više od 7 milijardi pregleda.

YouTube polako postaje dječja video platforma. Osim što najviše zarađuje kanal čiji je glavni akter dječak koji recenzira igračke, sada je na još jedno prvo mjesto zasjeo dječji sadržaj. Titulu najgledanijeg video zapisa ikada na ovom servisu od početka ovoga tjedna nosi južnokorejska zarazna dječja pjesmica Baby Shark.

Ovu su repetitivnu (i mnogima iritantnu) pjesmicu djeca i odrasli na YouTubeu preslušali više od 7,04 milijarde puta, čime je premašen dosadašnji rekorder – pjesma Despacito Luisa Fonsija, koja trenutačno ima tek nešto manje od 7,04 milijarde pregleda.

Revni su statističari izračunali da ovaj broj pregleda, uz dvominutno trajanje pjesmice, znači da su ljudi do sada ukupno proveli nešto više od 30 tisuća godina slušajući rime o porodici morskih pasa i nezaobilazni refren “du du du du du du….”

Kompanija Pinkfong koja je snimila ovu pjesmu i postavila je na YouTube u julu 2016. godine do sada je od nje zaradila 5,2 mil. dolara – samo od ovog broja pregleda. Baby Shark je u međuvremeno doživio i bezbroj prerada i remikseva, pa se tako na YouTubeu mogu, primjerice, naći verzije u kojoj se ista pjesma vrti “na repeat” 10 sati.

Baby Shark je, inače, nastao još 1970-ih godina kada su djeca nešto slično pjevala u američkim ljetnim kampovima, a za nastanak je navodno bila zaslužna i velika popularnost Spielbergovog filma Ralje.

Osim za uspavljivanje i zabavu djece, Baby Shark se zbog svoje iritantne repetitivnosti navodno koristio i u američkim zatvorima kao – metoda kažnjavanja zatvorenika. I to prilično nehumana, ako smijemo primijetiti.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hit Đanija “nikad nikom nisam reko” zaradio je vise neko baby shark.

Niti ore, niti sije, niti kopa. Žali Bože prostora koji vi odvajate za ovakve gluposti.