fbpx

Lidl počeo izgradnju objekata u BiH

2 min. za čitanje

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrirala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, počela je izgradnju objekta u Bijeljini. 

U pitanju je lokacija pored nove autobuske stanice, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića.

Kao datum početka radova označen je 21. septembar, a izvođač je Tehnograd iz Tuzle.

Portal Radiosarajevo.ba je već pisao da je Lidl kupio pojedine lokacije za buduće objekte koji neće biti još izvjesno vrijeme otvoreni u skladu sa politikom kompanije višegodišnjeg pripremanja osoblja.

Kada je riječ o rješavanju “papirologije”, Lidl BiH registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji.

Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u Bosni i Hercegovini je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara.

Otvorene su bile tri pozicije za rad u Sarajevu. Njemačka kompanija tražila je dva radnika za upravljanje lancem nabavke. Oglas je otvoren bio do 4. septembra.

Između ostalog, od uslova se tražilo poznavanje njemačkog ili engleskog jezika, prethodno radno iskustvo na ovoj poziciji je prednost, ali nije obavezno. Također, potencijalni kandidat morali su biti spreman na odsustvo van BiH u roku od 18 mjeseci. Neophodna je bila i vozačka dozvola B kategorije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments