fbpx

“Kraljica Nurburgringa” Sabine Schmitz preminula nakon teške bolesti

2 min. za čitanje

Njemačka vozačica Sabine Schmitz, poznata i kao “kraljica Nurburgringa”, preminula je u 52. godini nakon duge bitke s rakom.

Sabine je bila poznato lice na britanskoj televiziji zahvaljujući pojavljivanju u BBC-jevoj automobilističkoj emisiji Top Gear u ulozi voditeljice.

Prošle godine je Schmitz otkrila da se borila s rakom od 2017. godine, a vijest o njenoj smrti objavljena je putem internet stranice legendarne njemačke staze Nurburgring.

“Nurburgring je izgubio svoju najpoznatiju vozačicu. Sabine Schmitz je prreminula prerano nakon duge bolesti. Nedostajat će nam njena vesela narav. Počivaj u miru Sabine”, navodi se u saopćenju.

Sabine je prošle godine na društvenim mrežama otkrila da ne nastupa u utrci Nurburgring Endurance Series zbog borbe s rakom.

Ona je odrastala na legendarnoj stazi zbog čega je dobila nadimak “kraljica Nurburgringa” nakon što je odvezla više od 20.000 krugova. Bila je poznatao i kao najbrža vozačica taksija na svijetu nakon što je vozila putnike po stazi u BMW-u M5.

U Top Gearu se prvi put pojavila 2004. godine uz Jeremyja Clarksona, a nakon njegovog odlaska 2015. godine se priključila novoj ekipi. Osim s Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom i Jamesom Mayem. Schmitz je radila i s Chrisom Evansom, Mattom LeBlancom, Paddyjem McGuinnessom i Andrewom Flintoffom.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments