fbpx

Evo koje selo je proglašeno kao najljepše u BiH

2 min. za čitanje

Grad Livno potpisao je sporazum o razumijevanju s Udruženjem za razvoj ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini Alterural.

Udruženje je nositelj projekta “Najljepša sela Bosne i Hercegovine” je, pored još petnaest sela BiH, odabralo livanjsko selo Stupe  i dodijelio mu status nositelja oznake „Najljepša sela Bosne i Hercegovine“.  

Prema obrazloženju navedenom iz Alterurala Stupe su ispunile sve kriterije za stjecanje oznake najljepšeg sela.

Odluku o dodjeljivanju ove titule Stupama donijelo je Povjerenstvo za kvalitetu koje čine renomirani i neovisni stručnjaci s područja arhitekture, etnografije, pejzažnog uređenja, očuvanja baštine, održivog turizma, ruralnog razvoja i životne sredine.

Potpisivanjem sporazuma strane su preuzele i određene obveze a zajednička opredijeljenost je promoviranje, razvijanje i očuvanje autentičnosti Stupa.

Zajednički će djelovati na promoviranju turističkih potencijala najljepših sela BiH na domaćem i međunarodnom tržištu, očuvanju lokalne prirode, kulturne i nematerijalne baštine, potaknuti obrazovanje pružatelja usluga, organizirati događaje i promocije radi povećanja svijesti o oznaci “Najljepša sela u BiH”, raditi na privlačenju turista te unaprijediti lokalnu ekonomiju kroz poticanje turizma i trgovine u regiji.

Potpisivanje sporazuma bila je prigoda i za uručivanje certifikata.

Tako je, u ime Udruženja Alterural Boris Trogrančić uručio gradonačelniku Livna Darku Čondriću certifikat “Najljepša sela BiH” te mještanima Stupa Tihomiru Popoviću i Vjeranu Mioču.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments