fbpx

Dijelovi Boeinga padali po Holandiji i SAD-u

2 min. za čitanje

U letu za Honolulu nije bilo ozlijeđenih, a u Holandiji je prijavljena materijalna šteta i ozljeđeno je dijete i starija ženska osoba.

Dva su Boeingova aviona u subotu doživjela kvarove na motorima nakon polijetanja što je dovelo do otpadanja njihovih dijelova po Holandiji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Njemačka novinska agencija DPA javlja da je u subotu iz zračne luke Maastricht Aachen za New York, ubrzo nakon polijetanja Boeingova aviona, izbio požar na jednom od njegova četiri motora. Tako je nekoliko komada metala palo na tlo u sjevernom dijelu Meerssena u Holandiji ozlijedivši dvije osobe te oštetivši nekoliko automobila i kuća. Avion je potom prisilno sletio u belgijskom gradu Liègeu, a istraga je u toku.

U SAD-u je sličnu nesreću doživio avion United Airlinesa kojem se zapalio motor nedugo nakon polijetanja iz Denvera za Honolulu. Krhotine su padale po gradu Broomfieldu, a zrakoplov se ubrzo vratio nazad do zračne luke te sigurno sletio. Navodi se da nitko od 231 putnika i 10 članova posade nije ozlijeđen.

Fotograf Hayden Smith fotografirao je navedeni avion Boeing 777-200 gdje se jasno vidi oštećenje motora.

Nedugo nakon toga su se na Twitteru pojavile i snimke oštećenog aviona te padanja krhotina na tlo.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments