[VIDEO] Već 20 godina pijan a ne pije: Tijelo ovog čovjeka sve što pojede pretvara u alkohol

2 min. za čitanje

14517236505251858f6e399876413985_orig

Hog ima vrlo rijedak sindrom zvani “auto-pivara” zbog koga mora pomno da pazi šta jede i pije kako bi ostao trijezan.

Naime, u njegovom tankom crijevu kvasac suviše nabubri pa sve što Metju pojede pretvara u čist etanol koji se zatim apsorbuje direktno u njegov krvotok.

Punih 20 godina ljekari nisu znali šta uzrokuje konstantno pijanstvo i mamurluk gospodina Hoga. Dovoljno je da pojede malo riže i uskoro će se osjećati kao da je popio tri boce vina. Njegova porodica je potrošila cijelu svoju ušteđevinu, vrijednu 50.000 funti, ne bi li se otkrilo šta uzrokuje Hogovo stanje.

Hog, 34-godišnjak, kaže: “Svaki put kad jedem hljeb, krompir ili rižu moje tijelo proizvodi stopostotni alkohol koji zatim putuje mojim venama”.

Tvrdi kako je mnogo puta, još kao dijete, pretrpio pijanstva i mamurluke, a da prethodno nije popio ništa alkoholno. Zbog svog stanja je morao da prekine studiranje. “Više ne pijem alkohol uopšte”, rekao je. “Imam svoju privatnu pivaru u tijelu koje ne može da podnese dodatni alkohol, a i nema smisla plaćati pića kad mogu da proizvedem svoja”.

Sada, kad je napokon otkrio zbog čega se njegovo tijelo ponaša tako čudno, Hog može da drži situaciju pod kontrolom pridržavajući se stroge dijete koja isključuje neka od najuobičajenijih jela, poput bilo kakvog oblika brze hrane ili slatkih pića.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar