Sarajka dobila odštetu od 43 miliona dolara!

2 min. za čitanje

cekic_sud_shutterU augustu 2007. godine Hećo je doživjela tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna. Ona je tog kobnog dana stala kada se upalilo crveno svjetlo na semaforu, a, vozač automobila iza nje udario je u zadnji dio njenog automobila, nakon čega je sjedište popustilo, što je dovelo do teških povreda i kvadriplegije.

Džemila i njena dvojica sinova Kenan i Emir odlučili su da pokrenu tužbu protiv proizvođača sjedišta. Sud je donio presudu u kojoj se navodi da je navedena nesreća trebala da prođe bez ozbiljnijih povreda. Iz Johnsona su naveli da će uložiti žalbu.

– Vjerujemo da sjedište nije bilo pokvareno. Mi stojimo iza sigurnosti svakog našeg proizvoda – naveli su iz kompanije. Prema pisanju američkih medija, vozač koji je udario u Džemilin automobil vozio je brzinom od 56 kilometara na sat.

Curtiss, Hećin advokat, izjavio je da je Džemila izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i da je u USA izbjegla iz Sarajeva sa svoja dva sina nakon što je njezin suprug ubijen.

Ona i njezini dječaci su stigli bez ičega, ali je nekoliko godina radila tri posla kako bi njezini sinovi mogli imati normalno obrazovanje”, rekao je Curtiss te dodao: “Predstavljajući ovu nevjerojatnu porodicu bila je privilegija i čast.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments