Ovo je “najbolja rakija na svijetu”: Rakija “poskokuša”

0 4.884

Za većinu ljudi zmija je odbojna i opasna životinja, ali ne i za Miroslava Zakariju iz Vinjana Donjih, koji poskoke hvata golim rukama i „flašira ih” – žive ih ubacuje u domaću lozovaču! Tvrdi da je njegova rakija, ili „poskokuša” kako je zove, najbolja na svijetu, jer liječi sve! Ali ne i probleme sa zakonom.

Poskok u lozovači?

Šezdesetdvogodišnji Miroslav Zakarija iz mjesta blizu Imotskog, u Hrvatskoj, tvrdi da ima najbolju rakiju na svijetu.
Zove se “poskokuša”, a njeni glavni sastojci su domaća lozovača i pet-šest poskoka, po flaši.

Istina, poskoci nisu živi, ali su bili kada su ubačeni u rakiju. Poskoci su ljuti Miroslavljevi neprijatelji, već sedam godina ih hvata golim rukama i žive “flašira”.

“Lozovača je od njihovog otrova promijenila boju. Boreći se sa alkoholom, zmije ispuštaju otrov i to je sada prava rakija-poskokuša”, objašnjava Miroslav.

On kaže još i da rado daje svoju rakiju na ispitivanje i garantuje da liječi mnoge bolesti. “Vjerujem da liječi rak, reumu i da je dobra za prehladu. Jedino mislim da nije zdrava za jetru.”, sugeriše Zakarija.

Uprkos navodnoj ljekovitosti neobične lozovače, inspektori za zaštitu životne sredine posjetili su dom Miroslava Zakarije i oduzeli mu jednog živog poskoka i nekoliko flaša sa ubijenim zmijama. Protiv njega će biti vođen krivični postupak, zato što su ove otrovnice strogo zaštićene životinje.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x