Globalno takmičenje: Hoćete li se i vi boriti za milion funti?!

3 min. za čitanje

NOVAC-FUNTEGlobalno takmičenje Milionski startup, iza koje stoji Digital Shoreditch, do sada je privuklo preko 500 firmi koje žele dobiti priliku za investiciju od milion funti i paket podrške pri pokretanju poslovanja u Londonu.

Do isteka roka za prijavu preostalo je još samo deset dana, a do sada su zaprimljene prijave iz 59 zemalja i preko 200 gradova. Najveći broj prijava dolazi od firmi specijaliziranih za visoko-tehnološke mobilne aplikacije, računarska umreživanja, izradu poslovnih softvera i telekomunikacija.

Milionski startup je prvo globalno takmičenje koje nudi milion funti kapitalne investicije i potporu od vodećih kompanija, institucija i organizacija kao što su ured londonskog gradonačelnika, The Tech City Investment Organisation (TCIO), Taylor Wessing, Seedrs, City University London, London & Partners, London First, Schools for Startups, KPMG i Ketchum.

Partneri i investitori, koji imaju iskustvo, teoretsko i praktično znanje, uložit će svoje kreativne i inovativne resurse, ekspertizu i kontakte kako bi ubrzali uspjeh kompanije koja pobjedi na konkursu.

Pobjednik će dobiti pomoćni poslovni paket koji uključuje finansijsku, poreznu, pravnu, uredsku i marketinšku potporu. Cilj projekta je poduprijeti pobjednika i podići vrijednost pobjedničkog startupa na minimalno 100 miliona funti unutar pet godina.

Neki od dosad pristiglih prijedloga:

* Australija – Facebuy: Mobilna platforma koja omogućava kupovinu, prodaju i istraživanje artikala na rasprodajama putem društvenih mreža.

* UK – Taskhub: Platforma za masovnu učinkovitost.

* India – Clarencetech: Rješenja plaćanja preko mobilne mreže putem IVR-a.

* SAD – Tocuh Surgery: Mobilni sistem edukacije za hirurge kako bi se poboljšala kvaliteta operacija i sigurnost pacijenata širom svijeta.

* Španija – Tooolea: Platforma koja može voditi sve aspekte poslovanja firme.

* Malezija – Nanotag Tehnologija: Zaštita brenda i prevencija gubitka imovine.

* Irska – Allogen Biotech: Prenosiv uređaj za brzo otkrivanje zaražene hrane.

* Italija – KickBeta: Omogućava mobilnim developerima pronalaženje savršenog uzorka zaisprobavanje aplikacija.

* Izrael – 24me: Automatska mobilna aplikacija nove generacije za poboljšanje kvalitete života pojedinca.

* Kina – H&E Media: Platforma koja pruža zapadnjačku ekspertizu kineskim investitorima.

Takmičenje traje do 31. augusta, tako da imate još manje od deset dana za prijavu. Doznajte više na adresi www.millionpoundstartup.com.

(SodaLIVE.ba/Depo)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar