Ovo su jela koja ne smijete jesti u lancima brze prehrane!

7. Oktobra 2013.
2 min. za čitanje

fast-food

Meso jastoga (Subway)
“Napravljeno je od imitacije mesa jastoga pomiješanog sa ogromnom količinom majoneze. Kada se sendvič radi cijela stvar je oblivena majonezom. Mogli ste isto tako naručiti sendvič od majoneze”, rekao je bivši radnikSubwaya.

McRib (McDonalds)
“Prije nego ga stavimo u umak izgleda odvratno. Ne izgleda kao meso.”, kaže bivša radnica McDonaldsa.

Riblji sendvič (Burger King)
“Imate veliku količinu ulja u kojem ste pržili krompiriće. Nakon dva dana, ulje postane pretamno za krompiriće. Zato smo ga zamijenili uljem za piletinu. Bilo je tamnije pa je bilo ok. To se radi sedam dana. Nakon sedam dana stalnog prženja ulje je crno kao motorno. U tom trenutku postaje ulje za riblji filet. “, svjedoči bivši radnik.

Filet-O-Fish sendvič (McDonalds)
“Sramota je koliko ih plaćate. Dobijete isto pecivo kao u cheesburgeru, malo prljavog jeftinog umaka, duboko prženi riblji kvadrat i čak ne dobijete ni cijeli komad sira”, piše bivša radnica.

Big Mac (McDonalds)
“Ista količina mesa kao u dvostrukom cheesburgeru, jedan komad sira manje nego u dvostrukom cheesburgeru. I tri putaskuplji nego on. Samo zatražite dvostruki cheesburger napravljen kao BigMac”, piše bivši radnik.

Odrezak (Subway)
“Kada sam ga morao napraviti uništili su mi ga. To je smrznut komad mesa koje morate razlomiti rukama.”, kaže bivši radnik.

Vegetarijanski burger (Burger King)
“Vegetarijanski burger u Burger Kingu je odličan, ali često se kuha na istom dijelu roštilja gdje i mesni proizvodi.”, objašnjava bivši radnik.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ćevapi,mmm…nezamjenjivo!

moje ime sve govori 😛

Ćevapi s lukom u somunu,jakako !

Vidio sam da ćevape po dunjaluku serviraju sa majonezom, kečapom …Neki im dodaju prilog i pomfrit!!!Ugursuzi.

Svako je počeo da ih prodaje k'o brzu hranu,tj. smeće i otrov za stomak i za dušu,jakako.
Za dobru porciju ćevapa ,treba imat vremena.
Uživat u punom okusu somuna (lepine koja mora biti originalna),pa meso ,luk…Pa poljev,pa se napari…
I to ne samo zbog ukusa ,nego i zbog zdravlja.Dokazano je da crveni luk neutrališe kancerogene materije koje se oslobađaju prilikom pečenja na roštilju .
Sjećate li se one stare reklame :”Neka sva čula uživaju!”

A,ovo kojekak'i “globalni napoj” što počinje sa M'C, BURG , CO…ja stvarno ne jedem i ne pijem ,čak ni “s priuzom”.
U čarši'i su imali običaj da kažu ,za nekoga ko se prejede peksinave zehire, pa bljuhne ili uhelaći ,da je “poj'o puno tekne mlaćenica i jednu priuzu “.

Dakle ,živili ćevapi s lukom u somunu i burek.
Al'Made in Bosna!

sva hrana je losa najbolja je infuzija

bas tako ceve treba pravit kako bog zapovijeda 🙂 meni se cini da su na pijaci najbolji… prije bar bili ..oni krknu onog zaliva dosti a meni to pase …a cipiripi stobom sam nemas ti danas zdrave hrane kad sve na brzinu hoce ….da se zivotinje sto prije razviju da voce i povrce sazriju sto prije …praskovi tamo vamo …koncetrati ..umjetna sjemena …i sta ti ga ja znam …