Vlada TK usvojila pravilnik o radu Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli ; Rektor bez prava odlučivanja

0 465

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Pravilnik o radu Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli. Dokument je usvojen u tekstu usaglašenom sa Univerzitetom u Tuzli. Pravilnikom su definisana pitanja imenovanja i razrješenja predsjednika i članova Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli, konstituisanje  kao i prava i dužnosti članova Upravnog odbora.

Pravilnikom je predviđeno da ukoliko član Upravnog odbora tri puta u toku kalendarske godine neopravdano izostane sa sjednice Upravnog odbora, predsjednik Upravnog odbora je dužan o tome izvijestiti organ koji ga je imenovao, radi eventualnog razrješenja ili preduzimanja drugih mjera.

U radu Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli učestvuje i rektor bez prava odlučivanja. U radu Upravnog odbora, bez prava odlučivanja, mogu po potrebi učestvovati i prorektori, generalni sekretar i dekani, kao i rukovodioci drugih organizacionih jedinica, te druga lica koja su pozvana na sjednicu o pitanjim radi kojih su pozvani.

Upravni odbor Univerziteta donosi odluke iz svoje nadležnosti većinom glasova ukupnog broja članova, ako Statutom Univerziteta nije drugačije određeno. Glasanje na sjednici je u pravilu javno. Za određena pitanja Upravni odbor može odlučiti da glasanje bude tajno i tada se glasanje provodi glasačkim listićima.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x