Vakcine protiv virusa H1N1 stigle u FBiH

20. Februara 2010.
1 min. za čitanje

Naručenih 30.000 doza vakcina protiv pandemijske gripe A(H1N1) za čiju nabavku su Odlukom Vlade FBiH osigurana sredstva u Budžetu FBiH, stiglo je sredinom sedmice u Federaciju Bosne i Hercegovine.

Odmah po prijemu pošiljke, a na zahtjev veledrogerije preko koje je izvršen uvoz navedenih vakcina, Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine pokrenula je uobičajenu i zakonom predviđenu proceduru kontrole kvalitete uvezene serije vakcina.

Nakon što kontrola bude završena i izdat certifikat o kvaliteti bit će ispunjeni uvjeti za distribuciju vakcine u Federaciji BiH. O načinu distribucije, kao i o detaljima same provedbe vakcinacije, javnost ćemo izvijestit nakon izdavanja certifikata o kvaliteti vakcine, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva FBiH.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U skandinaviji zabranjene .. A Bih se tek uvezle hahahahahahah !!

hah,zaradise svjetski zdravstveni lobiji i na nasoj sirotinji,tj.platise vakcine nasim budzetom! al nije ni cudo,i jace vlade su bespotrebno opeljusene…kakav crni virus H1N1,samo nacin da se pare zarade,jer kad je bolest upitanju onda se cijena ne pita!!! u zadnjih par mjeseci niko nije spomenuo doticni virus,nijedan medij…pa postoji opasnost od pogorsanja situacije i od obicne,sezonske gripe,narocito one skupine koje su podvukli kao najugrozenije (djeca,starci…). al eto,valja nam igrat kako drugi sviraju….

za sodaLIVE….Bogami ako te mesdzid islamske zajednice vidi da si stavio ove ‘Cuke’ na naslovnu mogli bi nam zabraniti stranicu

pravo su brzi.
citav svijet ih dosad povuko sa trzista a nasi tek nabavljaju.neznam vise jesul ovi nasi veci kriminalci ili glupsoni.

hahahahaha, koji glupsoni.

Pros'o voz.Legla “pinka”Ja, komedije od drzave.

dobra stvar ali za one koji ove cuke praktikuju da jedu …ja slike – ruzne i smrdljive zivotinje…